Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: NaPro és Creigthon-módszer

Ebben a beszélgetésben 7 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Tunczo
2015-03-04 09:02:47
 
Jelentem túl vagyok a műtéten és mindkét vezeték átjárható! Úgyhogy abszolút megérte. Közben kiderült, hogy van IR, magas prolactin, D3 vitaminhiány. Erre mind kaptam gyógyszert, meg diétáznom kell és az orvos szerint a köv. ciklusban jó eséllyel próbálkozhatunk :)
maximail
2015-01-05 17:24:55
 
Drukkolok!
És ha már "benned járnak" gondolom néznek minden mást (pl. méh állapota, endometirózis)

Egy kalappal! :-)
Tunczo
2015-01-05 15:54:54
 
Nekem is nèztèk többször, peteèrèst is kimutatták ès nem volt gond, csak a prolaktin volt kicsivel hatàrèrtèk felett. Arra szedtem gyógyszert, mègsem sikerül 1,5 ève. Volt hycosy-m, az egyik petevezetèk elzàródott, de mèg ez sem zàrnà ki a termeszetes uton törtènö fogantatàst. Emiatt nem hiszem el h nincs hormonàlis gond. Hosszú a menzeszem, 6-7 nap, ami nem normàlis.
Laparoszkoppal próbàlja a dokim àtjàrhatóvà tenni a masik oldalt. Az elözö orvos azt mondta h felesleges a mütèt, mert "àltalàban" nem sikerül. Az új orvos nagyon bizakodó, ès jóval fiatalabb, bizom benne h inkàbb neki lesz igaza.
maximail
2015-01-05 14:49:05
 
A hormonjaim teljesen rendben vannak, kb. ezerszer vizsgálták keresztül kasul. Miért kell laparoscopia?
Tunczo
2015-01-05 13:53:37
 
Ha nincs tojásfehérje-szerû nyák, akkor a spermiumok nem tudnak bejutni a petevezetékbe. És valószinû h akkor peteérésed sincs. Jó minôségû nyák nélkül nem lehet teherbe esni, ezen alapul a módszer. Megfigyelsz, ellenôrzik és az alapján helyreállitják a hormonrendszert. Ha ezzel sem sikerül 1-1,5 év alatt, akkor javasolnak lombikot. A pozitivum h itt a "meddôség" okát akarják felderiteni, és nem hormonokkal bombázni. Majd irom mindig h epp hol tartok az egeszben. Egyelore csak egy laparoszkopos mûtét vár rám :(
maximail
2015-01-02 15:54:20
 
Szia!

Nekem a papíron szinte soha nincs semmilyen nyákom. Csak elvétve egyszer-egyszer. Még ovukor sem nagyon van... Ilyenkor mi a helyzet?

Amúgy alapos orvosi kivizsgálás mellett, ha semmi kezelendő okot nem találnak, akkor lehet akár ennek is létjogosultsága. Amúgy mi maga a "kezelés"?
Tunczo
2015-01-02 13:28:02
 
Kerestem a fórumon, hogy van-e már ilyen témában bármi is, és mivel nem találtam, gondoltam megosztom veletek, mert ez a módszer még nem annyira ismert itthon. Hozzám teljesen véletlenül jutott el az egész, mint valami filmben, a barátnőmék egy étteremben a gyermekvállalásról beszélgettek, amikor odalépett hozzájuk egy Creigthon-módszer oktató, megadott egy nevet, telefonszámot és a barátnőm meg elküldte nekem. Elkezdtem kutakodni, mivel úgy hirdetik a programot, hogy természetes, mesterséges dolgoktól mentes, lombiknál olcsóbb módszer. Gondoltam, ez kell nekem.
Felkerestem az orvost, aki ezzel foglalkozik. Előtte persze utánanéztem, de magyarul nagyon kevés infó van róla. A doktornő fiatal, lelkes és nagyon szimpatikus. Megtartotta nekem meg a férjemnek az oktatást, ami kb. 1,5 órás volt és maga az oktatás ingyenes. Kérdésekre is szívesen válaszolt. Na, de a módszerről: kizárólag a méhnyakváladékot kell vizsgálni, de azt minden egyes nap, minden vécézésnél előtte, utána. Abszolút nem macerás, bár én még csak pár napja csinálom. Nem kell felnyúlni sehová, csak papírral törölni és azt megnézni, majd a napi eredményt a táblázatban feltüntetni és bematricázni a megfelelő színnel. Meg kell csinálni 2-3 ciklust, közben konzultálni az orvossal is, és ezt követően orvosilag kielemzi, és a táblázatból látja, ha pl. valami hormonproblémád van. Tekintve, hogy teljesen egyedi, személyre szabott a nyomon követés, ezért a vérvételes hormonvizsgálat napjait is a saját ciklusodhoz igazítják. Náluk is van gyógyszeres kezelés, meg ultrahang stb., de a baba nem laborban készül, hanem otthon :) nekem nagyon szimpatikus az egész, teljesen és alaposan kivizsgálnak, ha kell megműtenek. A statisztikáik nagyon-nagyon jók és 2x olyan sok terhesség jön létre, mint lombikkal. Egy év alatt a nulláról 70-80%-ra nő a teherbeesés esélye. A másik, hogy a termékeny napjaid megállapításával egy egész életen át alkalmazható fogamzásgátlásra is, a biztonságossága az óvszerhasználat és tabletta között helyezkedik el. Érdekességként: volt olyan itthon, akinek 5 sikertelen lombik után ezzel a módszerrel spontán megfogant a babája. Ha van kérdésetek, írjatok, szívesen segítek :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!