Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lombikosok, lombikra készülők

Ebben a beszélgetésben 298 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
BVeronika
2016-05-12 13:12:56
 
Sziasztok!
Tsibe, ez borzalom…
Nálunk pedig a Profertil segített, szerintem megérhet egy próbát.

Mi ma voltunk Tapolcán, mert elvileg ma kezdődött volna a hormonkezelés. Kitolták jövő hét keddre, mert átlagban 30 naposak a ciklusaim (24-e körül fog megjönni), szóval egy kicsit koraiak voltunk.

De van más is: mi már korábban eldöntöttük, hogy első alkalom ide vagy oda, biztosan két embriót fogunk visszakérni. Viszont ma az orvos felvilágosított, hogy létezik náluk egy kísérleti fázisban lévő program, amihez alanyokat keresnek, és én megfelelek a követelményeknek.

A program a következő feltételekkel működik:
A programban azon dolgoznak, hogy egy speciális eljárással kiválasszák a legmegfelelőbb petesejtet az összes közül (elvileg a sejtet körülvevő folyadékot vizsgálják). Ha vállalom, hogy ezt az eljárást nálunk is elvégezzék, minden költségünket fizetik (a hormoninjekcióktól kezdve a vitaminokig… tényleg mindent), plusz ez az alkalom nem számít bele az 5 államilag finanszírozott lombikba. Egy feltétel van: csak 1 embriót kérhetünk vissza.
Ha sikertelen lesz a kezelés, fagyasztott embrióval akár már a következő ciklusban próbálkozhatunk.
Mit gondoltok erről? Keddig van időnk dönteni, de elég tanácstalanok vagyunk.
VeDi84
2016-05-12 11:49:31
 
Szia Tsibe!

Hú, azért ez durva, ami veletek történt tegnap! Nem elég az ember baja (mert az alapból baj, hogy ilyen intézetbe kell járni), még ők is rátesznek 1-2 lapáttal!
Most mi lesz? Az augusztusi lombikra nem tudtok a fagyasztott spermákkal nekifutni? Ha nem, akkor esetleg addig nem lehetne valahogy feltuningolni a kisfickókat vitaminnal? (Nálunk sokat segített a Fer14.) Vagy esetleg nem gondoltatok arra, hogy a Kaálin kívül kerestek andrológust? Mi ezt még a Kaáli előtt intéztük, Bp-en, volt egy időpont, amikor a mintát adta, majd kb. 2 óra múlva egy másik időpont, amikor az orvos kiértékelte az eredményt és elmondta a teendőket. Eleve párba is adták az időpontokat.

Az én AMH-m kereken 3 volt. Neten ezt találtam: 1,0 ng/ml < 3,5 ng/ml => jó stimulálhatóság. Ezek alapján úgy gondolom több tüszőnek kellene lenni stimuláció alatt. Ha pedig tényleg PCOS lennék, akkor pedig rengetek kis tüszőnek petesejt nélkül. Furcsa......
Spermiumellenes cuccot nem néztek nálam. Elég kevés viszgálaton estem át, miután kiderült, hogy a férjemnél van a gond. Nála is csak az "alap" vizsgálat volt meg és genetikai vizsgálat. Genetika jó lett, úgyhogy nagyon valószínű, hogy a visszértágulat okozza a problémát. :-(
Tsibe
2016-05-12 10:27:48
 
Sziasztok Lányok!

Én tegnap egy rettenetes tapasztalattal gazdagodtam. Amennyire pozitív volt az első konzultáció, annyira nagy csalódás a tegnapi nap. Elmentünk mintát adni (kb. 10 perc), majd közölték velünk, hogy hazamehetünk, kérjünk időpontot a recepción az eredmény megbeszélésére. A recepciós azt mondta nem tud segíteni, június elején lesznek időpontok kiosztva. Elindultunk haza, majd visszahívtak telefonon minket (tehát 20 km-ről visszafordultunk), mert a leadott minta értékelhetetlen volt, nagyon kevés katona volt benne, ezért nem tudták megcsinálni a vizsgálatot. Visszamentünk, persze dokit ekkor sem láttunk, csak üzent az andrológussal, hogy csináltassunk herebiopsziát.
Teljesen fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve. 2 hónappal ezelőtt, azért fagyasztottunk, hogy ha most esetleg rosszabb lenne, akkor tudjunk indulni az előző mintával. Persze arra nincs válasz, hogy miért nem lehet. Már most is csak augusztusra van lombikra időpontot...így mi már tuti nem kerülünk sorra idén. Egyszerűen kiborít, hogy a vizsgálattól kezdve 1,5 hónapot kell várni arra, hogy 5 perc alatt megbeszéljük... Nagyot csalódtam. Lehet, hogy rosszul döntöttem, amikor ragaszkodtam a győri intézethez :( Nem tudom mit csináljak. Persze a biopsziának sem fogunk neki menni, azért, mert egyszer "rossz" napja volt szegény férjemnek.

VeDi, az AMH-d milyen volt? Engem is PCOS gyanúsnak tartanak a Kaáliban, de nekem emelkedett is picit az AMH (4,6 körül ha jól emlékszem) és az már túlstimura hajlamosít is. Szóval valóban nem logikus, hogy PCOS-nek tartanak és "kevés" a petesejt. Spermium ellenes antitestet néztek már nálad? Illetve a párodnál HBA-t és Halospermet?

Bocsi lányok, hogy ilyen hosszú lettem...nagyon fel vagyok háborodva. Annyira beláthatatlannak tűnik az egész :(
VeDi84
2016-05-11 08:09:09
 
Jó reggelt Lányok!

Fantasyc, eredetileg nálunk is a fickókkal volt/van probléma. Neki -spermavizsgálaton kívül- csak hormonokat néztek. A férjemnek valószínűleg a visszértágulat okozza a rossz eredményt, amit a mostani lombik után szeretne megműttetni.
Amit nem értek, és erre orvos sem tud választ adni, hogy miért nem tapadnak meg az embriók??? :'(

Archangel, te tényleg nagyon jól reagálsz! :-) Nekem mindig kevés tüszőm van. A furcsa az, hogy a Kaáliban PCOS-nak tartanak. Valahogy a 2 dolog nem vág össze: ha PCOS vagyok (amit az UH egyátalán nem igazol), akkor éppen sok apró tüszőnek kéne lennie, nem? Én pedig 4-5 db-bal nyomulok a stimulációk alatt. Érdekes....
Péntek tényleg nagy nap lesz! Majd gyere a hírrel, hogy hányan vannak!

Mindenkinek nagyon sok türelmet és kitartást kívánok! Sajnos másképp nem megy...
Archangel85
2016-05-11 07:45:21
 
Vedi minden rendben lesz.
Nekem nagyon jol reagal a szervezetem a stimura igy volt ez mar az inszem alatt is.
Vegig egy fel gonapeptyl ment. A gonal pedig fentrol lefele. Először 180 es utana szepen csokkentve. A vege fele 2 luveris meg az ovitrelle.
Sok folyadék sok fehérje izotonias ital napi 1 dl vörösbor napi 2 e vitamin. :)
Szoritok értetek
Alig varom a pénteket. :)
BVeronika
2016-05-11 07:44:14
 
Fantasyc! Mi is ugyanezt az utat jártunk végig. Férjemnél első körben hormonvizsgálatot csináltak, az nem mutatott ki semmi eltérést. Utána voltunk genetikai vizsgálaton is. Fizetni nem kellett érte, Tapolcán adták nekünk a beutalót a zalaegerszegi genetikai laborba. Az eredmény valóban kb. 1,5 hónap múlva érkezett meg, itt sem találtak semmit. Szóval nem derült ki, hogy mitől ilyen alacsony a spermaszám. De most már mindegy is, mert megvan a megfelelő számú életképes katona! :)
Tsibe
2016-05-10 21:34:33
 
Ja, amennyire én tudom, IR-t nem csinálnak tb-re, de lehet, hogy tévedek. Magánba kb 6000 Ft a 3 pontos terhelés.
Tsibe
2016-05-10 21:32:30
 
Sziasztok!
Jó, hogy apránként mind haladunk :) mi holnap megyünk...

Fantasyc, nálunk volt genetika, AZF deléció, HBA és halosperm.
Az első hármat vittük az első konzultációra, magánban indultunk neki, de mivel ezek a vizsgálatok elég drágák, a doki pedig a klinikán is dolgozik, jó fej volt és elintézte TB-re.
Hba-t Győrben kértek újat, mivel az első eredmény katasztrófa lett, ill. akkor csinálták a halospermet is. Egyikért sem kértek pénzt. Holnap elvileg megint ezeket nézzük.

Fantasyc
2016-05-10 20:43:12
 
Sziasztok!

Archangel, szívből gratulálok!!!! :-)

VeDi, ez a péntek ezek szerint mindkettőtöknek nagy nap lesz, szorítok nagyon!!! :-)

Mi voltunk hétfőn újra és végre bejutottunk a dokihoz is. :-) Több, mint 3 órát vártunk, de már nem érdekel. A lényeg, hogy a spermamintában találtak élő fickókat, ami azt jelenti, hogy nem kell műteni már páromat. A lombikhoz megfelelőek elvileg. A doki nagy rendes volt, megnyugtatott minket. Nem tartott sokáig és most csak a párommal foglalkoztak, de ez most a legfontosabb. Kapott beutalót férfi hormonvizsgálatra és genetikai vizsgálatra kell menni. Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok???
Úgy tudom, hogy ezt csak magánban végzik és annak az eredménye is 6 hét. Nálatok is szükséges volt? Hol végeztettétek??? Ha megvannak az eredmének, akkor kell visszamenni, szóval a héten megyünk vérvételre. Addig mi is sportolunk, mert páromnak a fogyást is javasolták. Bár már -14 kg-nál tart, próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Én is fogytam, remélem jót tesz majd az IR-nek. Én -5 kg-nál járok. Júniusra van beutalóm hormonvizsgálatra, addigra valahogy szerzek IR vizsgálatra is beutalót. Próbálok sok friss eredményt gyűjteni. Nektek sok sikert és gyertek az infókkal. :-)
VeDi84
2016-05-10 11:27:37
 
Archangel, tiszta szívből gratulálok!!! :-) Nagyon vigyázz rá(juk)!!!

Megkérdezhetem mekkora adag szurikat kaptál, hogy ilyen szép számmal voltak sejtjeid?
Én tegnap voltam UH-n. 5 db 13-15mm-es tüszőim vannak. 6 napig 100 egység Gonal ment, tegnap+ma 150 egység. Ma este és holnap reggel 1-1db Cetrotide szuri (hogy ne repedjenek meg idő előtt), és holnap éjjel 1 Ovitrelle. Pénteken punkció. Remélem addig megmarad ez az 5 és petesejt is lesz bennük....


 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!