Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Lehetséges?...

Ebben a beszélgetésben 19 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
erikava
2012-11-28 10:35:23
 
Szia Blynkibill!! Bocs, ha nem jól írtam a neved! Pont az a hőmérőzés lényege, hogy még azelőtt mérj, mielőtt lemásznál a fáról. Hidd el, nem nehéz. :)) De tényleg. Nem viccelődök veled, hanem tényleg komolyan mondom, hogy állítsd be minden nap 5-re mondjuk, csak értenyúlsz a lázmérőért, megméred, és kész, alszol tovább, és majd lejössz a fáról, amikor jólesik. :)) Egy pár nap alatt úgy megszokod, hogy el se hiszed. Nagyon hasznos dolog, sokat tanulhatsz belőle magadról!!
Blinkybill
2012-11-26 15:13:23
 
Már megkaptam a tuti választ a kérdésemre: ez most sajna nem jött össze :( De majd a következő hónapban! ;)
A rendszertelenség azt jelenti, hogy vagy 5 körül, vagy 7 után (esetleg még később), néha meg sokkal korábban... Szóval ezért elég gáz. Nem mellesleg nekem minden reggel le kell másznom a fáról, hogy ember legyek, és ez időbe kerül, addig pedig semmi értelmesre nem vagyok képes :D:D
Köszönöm, hogy segíteni próbáltál! :)
erikava
2012-11-26 08:49:18
 
Lehetséges. :) Erre a kérdésre csak ezt lehet válaszolni. Mert tényleg az, de az is lehet, hogy csak produkálod a tüneteket, mert vágysz rá. Ezt amíg nem végzel egy terhességi tesztet, addig nem tudod meg biztosan. A hőmérőzéshez: Ha véletlenül mégsem baba lenne a tüneteid oka, amit szívből nem remélek, következő hóban mégis csak próbálj hőmérőzni. Az mit jelent, hogy rendszertelenül kelsz? Válaszd ki a legkorábbi időpontot úgy, hogy amennyiben lehet, meg legyen a 6 óra alvásod, és utána akkor is mérj egy hőt, abban az időben, ha amúgy nem kelsz fel. Én hétvégén is beállítom az órát 5-re, mert hétköznap akkor kelek, és hétvégén felkelek egy hőmérésre, majd alszom tovább. Ha meg tudod oldani. Mert ez azért sokat jelent.
Blinkybill
2012-11-25 14:45:04
 
Sziasztok!
Új vagyok még, és kérdezni szeretnék. Okt. 31-től tart a mostani ciklusom, átlag 27 napos. Ha minden igaz, valamikor 16-17-e környékén volt ovulációm, akkor együtt is voltunk a férjemmel. Az azóta eltelt idő alatt többször is fáj a fejem, párszor egy kicsit görcsölt a hasam is, folyton csak aludnék és tegnap óta meg a gyomrom is émelyeg. Szerintetek lehetséges, hogy máris összejött, vagy valami extra béna PMS-t produkálok? Holnapután kellene megjönnie... Ilyen tüneteim sose szoktak lenni előtte. Hőt nem mérek, mert elég rendszertelen időpontokban kelek, nem lenne értelme méregetni. Köszönöm, ha válaszoltok!
yoggi
2012-11-14 07:22:15
 
Sziasztok csajok!
Kicsit későn ugyan, de én is a hőmérőzéshez szeretnék hozzászólni. Én azt olvastam valahol a neten, hogy fontos az is, hogy minden nap kb ugyanabban az időben mérjünk (kevesebb mint 1 óra eltéréssel), mert reggel 5 és 11 óra között kb 0,1 fokot emelkedik a hő óránként. Én hétköznaponként reggel fél6-kor mérek, de hétvégén nem ébredek fel olyan korán, és reggel 8 - 9 fele jellenzően 0,2 - 0,3 tized fokkal magasabb a hőm. Azt is olvstam valahol, hogy aki váltott műszakban dolgozik az mérhet délután is, de minimum 1 óra pihenés után, de erről nincs tapasztalatom.
Sok sikert mindenkinek!
Kriszty
2012-10-28 20:13:36
 
Szia köszönöm a válaszod.Igen lassan én sem tudom már,hogy fiu vagyok vagy lány.Már annyira szeretném,hogy lehet beképzelem a tüneteket is.Viszont sokat segítettél..Kipróbálom a mikroszkópos dolgot,elég megbízhatónak hangzik:)

Még egyszer nagyon köszönöm :)))
Remélem sikerült neked a baba :)
erikava
2012-10-28 14:52:56
 
Kedves Kriszty! Nekem már ugyan van egy lányom, de most készülünk a második babára. A lányom rögtön összejött, így semm egyébbel nem kellett foglalatoskodnom, most viszont, így közel a 35-höz, már nem bízom a véletlenre a babát, felregisztráltam ide, és elkezdtem mérni a hőmet, vmint vettem ovulációs tesztet is. Eleinte teljesen össze voltam zavarodva, hogy mikor mit kell figyelni, és mire, hogyan. A "ha ennyi a hőm, akkor mi van, ha ezt látom, akkor mi történik" kérdéskör teljesen összezavart. Már azt sem tudtam, fiú vagyok-e vagy lány?! :) Mivel a hosszú hétvége előtti pénteken délután szaladtam el gyorsan ovu tesztet venni, már csak a patikába volt esélyem, ott viszont csak egyféle volt, egy végtelenszer használható mikroszkóp. Először még jobban elkeseredtem, mert nem tudtam biztosan, mit kell látni, mit kell figyelni. De a hőméréssel együtt, figyelve az ovulációs mikroszkópot, teljesen egyértelművé váltak a dolgok, amikor felugrott a hőm (igaz csak 3 tizedet), a várt képet mutatta a mikroszkóp is, és innentől kezdve a 2 dolog együttesen érthetővé tette a folyamatokat, miközben figyeltem a többi jelet is. Még nem tudom, sikeres volt-e maga a folyamat, mármint lesz-e baba, de majd meglátjuk. Sok embertől hallottam azt is, hogy ez a mikroszkóp neki nem mutatott semmit. lőször nekem sem, pláne, amíg nem tudtam pontosan onnan levenni a váladékot, ahonnan kell. Pl. Tehát sok múlik ezen is, de sztem megbízhatóbb, mint a vizeletes teszt csík, vagy együtt a kettő. Az ára 2800 Ft, de mvel nem tudom, itt lehet-e más weboldalakat reklámozni, eért nem teszem be ide konkrétan a linket, de a vaterán is tudsz nagyon jó árban nagy mennyiségű ovu tesztet venni. Üdv., Erika
Kriszty
2012-10-28 12:16:30
 
Sziasztok.Először is,köszönöm a választ.

Én is hónaljban mérem a hőmet,de szerintem ez tényleg nem jó.Az én görbém olyan össze vissza van,még ovut sem mutat.Csatolom is h lehessen látni...Bár előfordulhat,hogy most nem is volt mert nem volt rá utaló jel,csak a fájdalom...De mensen késésem van meg ilyenek mégis leesik a görbe vége.Szóval a kövi hónaoban én is  szájban fogom mérni,és veszek egy higanyos hőmérőt is :) nekem is ez az első honapom itt a tervezettbabán,mostmár kezdem kitapasztalni,mit hogyan kell csinálni :)
BAnita
2012-10-28 10:01:52
 
Ezt a hónapot még végigviszem így, aztán szájban mérem a következőt. De szerintem, az arányok így is megvannak. Viszont tény, hogy magasabb hőt mutat pl.: szájban mérve. Becsatolom az enyémet.
Férjem nem ébred meg rá :) ő is szeretné, ha sikerülne, bár mindig mondja, hogy azért ne csak e körül forogjon az élet. Sokszor nehéz elvontkoztatni :/ Jönnek ilyen gondolatok, hogy miért nem...? Igyekszem pozitívan! :)
bodadia2
2012-10-27 22:46:12
 
Sziasztok!

A honlapon a tudástárban találtok cikket arról, hogyan kell mérni a hőt. A lényeg: mindig ugyanazzal a hőmérővel, ugyanazon a helyen és ugyanakkor kell mérni!

A hónaljban mérést nem ajánlják, mert maghőmérséklet kell: szájban, hüvelyben, stb. 
Valahol neten olvastam olyat, hogy ha többműszakban dolgozik a nő, akkor délutáni alvás után is lehet mérni, meg mondjuk egy-két órás passzivitás után, amikor semmit nem csinálsz, csak fekszel és nézel ki a fejedből - gondolom, ezt is minden nap ugyanakkor kéne. Ennél szerintem könnyebb beállítani egy óracsörgést hajnalra aztán visszaaludni. Ja, hogy életünk párja ezt rosszul viseli? Valamit valamiért neki is... :-)

A helyetekben még utánaolvasnék neten a dolognak, mert nem biztos, hogy jól emlékszem erre a nyugalom utáni mérésre.

Sok sikert!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!