Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
sangria
2013-04-20 10:27:19
 
Plumeria,
Ovutesztelek,írtam is pár napja, hogy ezzel az a gondom, hogy a tesztcsík ugyan egyérteműen sötétedik, de nem éri el a kontrollcsíkot. Most pl. vasárnap volt a legsötétebb.
Még nem voltam hormonvizsgálaton, de ha ez a hónap nem jön össze, akkor elmegyek, most még inkább avivázok... kicsit tartottam tőle, hogy elkezdenek gyógyszerekkel tömni, ezért halogattam, de ajánlottak egy dokit, aki inkább az okokat próbálja kideríteni,és azokon segíteni.

Azért még egyáltalán nem vagyok elkeseredve, csak kicsit csalódott voltam reggel. Meg amúgy sem csak ez az egy hónap van a világon :-)
plumeria14
2013-04-20 10:26:23
 
fogtunder76,
én csak az ovu után szoktam inni a palástfű teát, mert a cickafark teáról sokan azt írták, hogy összezavarta a ciklusukat, így azt nem mertem bevállalni, mert nekem mindig olyan rendszeres és kiszámítható volt a ciklusom... A nődokim mondta, hogy szedjek e-vitamint, így ez minden nap megy. A múlt hónapban sajnos elfogyott az ovutesztem (már pótoltam), bár az nekem soha nem mutatott egyértelmű eredményt :( Korábban vettem ovulációs mikroszkópot is, de az soha nem mutatott páfrányt, így azt azóta hanyagolom.
Jobban van már a kis lelked?
fogtunder76
2013-04-20 10:10:38
 
Szép napot csajok :)

Emerlány,
szépen alakul a görbéd :)) A nehezített körülmények az életünk része, majd meglátod mennyi nehezítés lesz, ah meglesz a baba :D

Sangria,
semmi okod elkeseredni és felhagyni a reménnyel :)

Plumeria,
az előző hónapban nekem is magasra szökött a hőm mensi alatt, aztán szépen visszaállt az alacsony szintre. Ne aggódj emiatt. Csak maradt egy kis hormon benned az előző ciklusból. (ezt olvastam valahol) Már nem emlékszem, lehet hogy írtad..Te iszod a görbe vezetése óta a cickafark-palástfű kombót?

Én ma így állok....ha látom hogy ez már a 7. ciklus úgy elszomorodok :(
plumeria14
2013-04-20 10:04:25
 
emerlány,
szerintem szépen alakul a görbéd :) Megkérdezhetem, hogy miért mész dokihoz? Csak úgy vagy van valamilyen panaszod?
plumeria14
2013-04-20 10:02:39
 
sangria,
ovutesztet nem szoktál csinálni, ami alátámasztaná a késői peteérést? Korábban 26 naposak voltak a ciklusaid, most meg oda teszi az ovut... Ha az előző ciklusod 33 napos volt és a 26. napon volt az ovud, akkor nagyon rövid a luteális fázisod,ami alatt a "baba" nem tud beágyazódni :( Nem voltál még hormon-profil vizsgálaton? Én decemberben csináltattam, mert nekem a mensim nagyon rövid ideig tart (max 3 nap) és olvastam, hogy ez is utalhat sárgatest hormon rendellenességre...d szerencsére minden rendben! Igaz, hogy fizetős a két vérvétel, de szerintem megéri, hogy az ember tisztában legyen ezzel...mert ha ilyen akadálya nincs a teherbeesésnek, akkor csak gyúrni kell rá.
emerlány
2013-04-20 09:50:24
 
Itt tartok ma. Mondjuk kisebbfajta csoda lenne, ha ebben a hónapban összejönne - kicsit elrontottam az ovu tesztelést + mivel öcsém ezen a héten látogatott haza Angliából és a külön szoba nem nagyon volt megoldható csupán egyszer voltunk "jókor" együtt, igaz, azt az ovu reggelén. Meglátjuk... mindenesetre palástfű tea megy (cickafarkat az első pár napban ittam, de annyi rosszat írtatok róla, hogy még ovu előtt néhány nappal abbahagytam)
Amúgy beszélgettem tegnap unokatestvéremmel, szintén babára gyúrnak, igaz már a másodikra. (Az első a keresztlányom 8 év után jött össze nekik, most 1,5 éve próbálkoznak) Ő PCOS, szerinte bennem is megvan erre a hajlam. (Lehet ezt egyáltalán örökölni?) Szerintem viszont a görbéim alapján tuti volt ovum az előző 4 hónapban, ebben a hónapban mintha az elrontott ovu tesztem is kimutatta volna (csak reggeli elsőből tudtam tesztelni), szóval nem hinném, hogy PCO-s lennék. Szerdán megyek dokihoz, meglátjuk mit mond...
sangria
2013-04-20 09:30:28
 
Csak 2. hónapja vezetem, de múlt hónapban is valahogy így lehetett.Csatolom a múlt havit, szerintem ott rossz helyre tette, ha volt, akkor 20.-a körül lehetett.
Azért rövidebbek szoktak lenni a ciklusaim, mielőtt elkezdtem vezetni, 26 napos volt. Hiába, ebben a korban már ezt se lehet előre kiszámítani :-)
plumeria14
2013-04-20 09:24:28
 
sangria,
mindig ilyen későn van az ovud? Szerintem azért mégnem kell elkeseredned, mert a mostani leesés egyáltalán nem arra utal, hogy nem jött össze...ilyenkor még folyamatban van a beágyazódás, így ez nem annak a hiányát mutatja.
sangria
2013-04-20 09:20:38
 
Hát az enyém az változatos..
Azért még hagyhatott volna pár napot reménykedni.:-S
plumeria14
2013-04-20 08:51:16
 
moha13
szerintem nem baj, ha nem változatos...legalább nem kell aggódnod az esetleges "leesések" miatt.

Én még soha nem mensiztem ilyen magas hővel...kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. A grafikonok kiértékelsét néztem és úgy tűnik, hogy tovább növekedett a luteális fázisom.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!