Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
vanilla
2013-04-24 22:24:43
 
fogtunder76

csak hogy tudd, gondolok rad...
ugyanazokat a szavakat tudom mondani mint plumeria14, teljesen egyet ertek vele, igaza van.
bevallom, en is egyreszt orulok, hogy egy idore teljesen el leszek foglalva billio mas dologgal, két nap mulva azt sem fogom tudni hol all a fejem, es gondolni sem lesz ra idom hanyadik napon vagyok stb....



plumeria14
2013-04-24 22:08:21
 
Fogtunder76
teljesen átérzem a helyzetedet és szerintem nem történik semmi, ha most úgy döntöttél, hogy szünetelteted a mérést. Egy idő után valóban bekattan tőle az ember. Szerintem ismered már annyira a ciklusodat és az esetleges tüneteket, hogy hőmérőzés nélkül tudd, hányadán állsz…Ameddig úgy érzed, hogy neked most ez a jó, akkor tégy belátásod szerint, a baba úgysem a hőmérőzéstől fogan…Lehet, hogy ezáltal egy kicsit felszabadulsz, talán még azt is érezheted, hogy egy nagy kő esett le a válladról és ki tudja, lehet, hogy pont most fog összejönni.
Az igazat megvallva én azon kezdtem el agyalni, hogy az ovu után néhány napig hagyom, de utána nem fogom mérni…ha akar úgyis megjön, ha meg nem, akkor tök mindegy mit mértem reggel. Az előző ciklus csalódása után, már a szép grafikonban, a magas hőben és a „jóstesztben” sem tudok már hinni. Ez van, de szerintem ez a pillanat mindenkinél eljön egyszer…de nekem már annyira a mindennapjaim részévé vált a mérés, hogy szinte még álmomban nyúlok a hőmérő után… Nekem az elkövetkező 2,5 hét nagyon húzós lesz munkaügyileg, úgyhogy most kevesebb időm van/lesz ezen agyalni és ez most így van jól.
Remélem, hogy idővel nálad is fordul a kocka és a hőmérőzést lazábban fogod felfogni, mert valóban nem ezen múlik, ez csak egy kis extra…
Csak ügyesen, hogy a pároddal ne legyen emiatt semmilyen „konfliktus”, mert annyit nem ér az egész! Most tényleg próbálj meg egy kicsit lazítani és új energiával feltöltődni!
plumeria14
2013-04-24 21:54:07
 
Kiara
nem tudom, hogy a ciklusod mely szakaszában jársz, de ajánlanám neked a palástfű teát, ami női bajokra jó és amióta én iszom, nekem elmúlt a barnázásom  Ovu után célszerű inni a mensiig, napi 1 csészével.

Ezt írják róla: A női bajokra is ideális gyógymód így pl. szabályossá teszi a havi ciklust, megszünteti az alhasi panaszokat, a fehérfolyást, és segít a baba megtartásában is. Erősíti a méhet, és enyhíti a menstruációs fájdalmakat.
Adry03
2013-04-24 21:37:24
 
Kiara

Meddig szedted és mikor hagytad abba a gyógyszer szedést ? Mert elég sok idő kell ahhoz, hogy visszaálljon a normál kerékvágásba a szervezet. Mivel a gyógyszer mesterségesen idézi elő a ciklust így persze, hogy minden jónak tűnik, de csak tűnik. Általában hormont hormonnal kezelnek. Én sem vagyok odaérte ezért próbáltam alternatív módot találni. Nekem a gyógygomba vált be. Szépen helyrehozta a ciklusom. Sőt, javított is rajta. Sajnos elég hosszú időbe telt, mivel én is elég sokáig szedtem a gyógyszert.

Mindenkinek drukkolok, hogy visszamenjen a hője akinek kell. Aki új hónapot kezdett (velem együtt) azoknak is szorítok, hogy végre "pozitív" legyen ez a hónap. Részemről ismét sormintát gyártok. Úgyis szeretem a szimmetriát. :)
maximail
2013-04-24 21:30:15
 
Kiara!

Én ugyanígy vagyok ezzel. Nekem néztek már kétszer hormonszintet, illetve most harmadszor, de ennek az eredményét még nem tudom. Az előző két alkalommal mindent rendben találtak, úgyhogy azt mondta az orvos, ez normális. Ettől függetlenül lehet, hogy hormonális oka van. Természetes gyógymódok közül én az AVIVA tornét tudom ajánlani, nekem az javított a dolgon, de aztán abbahagytam...
maximail
2013-04-24 21:27:24
 
Fogtündér!

Tudom, mit érzel. Én néha már úgy vagyok vele, hogy hagyom a fenébe ezt az egészet. Régebben egy gyereket szerettem volna, aztán rájöttem (plusz a férjem kedvéért is), hogy kettőt szeretnék. Most megint úgy vagyok vele, hogy ha nekem ez az egy sikerül, soha többé nem akarom átélni azt a rengeteg csalódást, amin az elmúlt egy évben átmentem. Az első néhány próbálkozós hónap még izgalmas volt, aztán jött a feszült várakozás, most pedig már közeleg a depi és a hiszti... Még tartja bennem a lelket, hogy talán Tapolcán jó kezekbe kerülünk. de valahogy ezzel is úgy vagyok, mintha el lenne rontva ez az egész. Valójában meg vagyok sértődve. Vérig vagyok sértve, de nem tudom kire. :-S Hiszen erről senki nem tehet, mégis tehetetlen dühöt és sértettséget érzek néha. De küzdök ellene, hogy ez ne válhasson a személyiségem részévé. De néha nagyon nehéz. A férjemet sem akarom ezzel keseríteni, vagy stresszelni. Szerencsére az egyik legjobb barátnőmnek kihisztizhetem magam kedvemre. Anyukámnak sem szeretnék nagyon nyavajogni, mert ő meg aggódna. De ez a barátnőm olyan, hogy előtte szabad folyást engedhetek minden keserűségemnek, sőt, ha azt mondom, hogy ne is mondjon semmi logikusat, vagy okosat, vagy vigasztalót, akkor csak ül csendben, míg én kidühöngöm magam, és utána már sokkal jobb.

Nekem amúgy most kicsit jobb, hogy végre itt a jó idő. Nekem ez sokat segít, és sokkal jobban el is foglalom magam. Illetve most végre van energiám a fogyókúrához, és elszántam magam, hogy ha már nem lehet nagy pocakom a nyárra, akkor kicsi se legyen. :-)Úgyhogy újra elkezdtem futni, és igyekszem nem enni hat után. Most ezzel dobom fel magam. :-)
maximail
2013-04-24 21:19:33
 
Sziasztok! :-)

KatkaManó!
Tényleg nagyon aranyosak a csincsillák. A fiú teljesen beleéli magát a szerepébe. Ha valamiért benyúlunk hozzájuk, egyből jön, és szó szerint ellenőrzi, hogy mit csinálunk. Ha pedig a megszokott időben valamiért nem teszem be a kaját, elkezdni hangosan rágni és rángatni a ketrec drótját, és addig csinálja, míg nem kapnak enni. :-) Mikor tegnap a kicsi elbújt, és megijedtem, hogy hova lett, elmozdítottam egy búvóhelyet, és tényleg amögött volt. A papa egyből leugrott az emeletről, és eltakarta előlem. :-) Szinte megható, amit csinál.

Ez az IR vizsgálat érdekes. Én is gondoltam rá, hogy kérek, de most már megvárom, mit mondanak Tapolcán. Amúgy én annyira úgy élek, ahogyan azt pl. terápiának javasolják az IR-ben szenvedőknek, hogy nagyon megdöbbennék, ha nekem az lenne. De persze erre nincs garancia, úgyhogy nem kiabálom el.
Kiara
2013-04-24 21:15:09
 
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, amíg szedtem a fogamzásgátlót addig nem volt mensi előtt barnázás, megjött amikor kellett és kész.
Amióta nem szedem a gyógyszert és próbálkozunk azóta előtte 1-2 napig "maszatolok".Nem feltétlenül barnázok,inkább ilyen halvány-közép rózsaszín folyásom van.
Ez lehet hormonális dolog vagy inkább ahogy megpróbál magához térni a szervezetem a sok éves fogamzásgátló szedése után?????
HA hormonális csak gyógyszeres kezelés létezik, vagy esetleg van valami tippetek, gyógytea, vitamin, stb..?????
Nagyon köszönöm!!!
Zsófikám
2013-04-24 20:54:11
 
Sajnos azt hiszem én is csatlakozok a Májusiakhoz... :)
Érzem a pocakom... :( majd legkozelebb... tobbiekért szorítok... :)
monalizi
2013-04-24 20:39:10
 
Úgy néz ki ma mindenkinek esett. :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!