Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2013-12-15 10:23:44
 
Dzsudzsa,
én is örülök, hogy hallok felőled, de szomorú is vagyok, hogy a régien közül még ennyien itt vannak. Látom, neked a karácsony tartogat még meglepetéseket! Szerintem nem szabad annyira csak a hőre alapozni, mert bár sokszor valóban megmutatja, hogy mi történik odabent, de sokszor félrevezeti az embert. Igazából nem számít, hogy milyen a görbe, hanem az számít, hogy ne jöjjön meg és két csíkosat teszteljünk. Egyébként jól emlékszel, mert valóban volt már nekem is hasonló, mint most Luciffernek, én akkor majdnem rosszul is lettem. Tesztet akkor egyáltalán nem csináltam, így bármi lehetett, de az tény, hogy a poklok poklát jártam meg akkor.
Ha kevesebbet alszik az ember, akkor valóban alacsonyabb az ébredési hője, ez teljesen normális. Az én lázmérőm csak 1 tizedig mér, de szerintem ez is elég ahhoz, hogy lássam a tendenciát.

Macseszka,
Én csak palástfű teát szoktam inni a ciklus 2. felében, amitől néha teljesen elmúlik a barnázásom, ebben a hónapban mondjuk nem segített ebben.

Antika,
az E vitamint bármikor el lehet kezdeni, de azt is hosszabb ideig kell szedni, hogy kifejtse a hatását. Érdemesebb nagyobb kiszereléssel (100 db) próbálkozni, az jó sokáig elég lesz. Én a férjemmel is szedetem, ártani nem árt.

Moha13,
lehet, hogy ebben a hónapban később fog megrepedni a tüsző. A teszt már kimutatta a magas LH értéket, de most a 24 óra helyett elképzelhető, hogy csak 36 óra múlva fog megrepedni. Érdekes egyébként, mert nekem a legtöbbször a pozitív ovuteszt napján van az ovum…nem tudom, hogy ez mitől függ.
Lillz
2013-12-15 09:59:18
 
Sziasztok!

Ezt pont a héten olvastam a Ciklusom.hu-n. Nyilván van hatásuk ezeknek a teáknak, de én is azon az állásponton vagyok hogy ha valakinek rendszeres a ciklusa, az inkább ne igya ezeket a teákat mert többet árt vele mint használ. Egy vélemény.

"Örök visszatérő problémakör babásodás kapcsán a teák és különféle gyógynövények alkalmazása.
A baj az, hogy a többség úgy gondolkodik, hogy á, ez csak gyógynövény, ártani nem árthat, csak egy kicsit "felturbózom magam vele". Na ez az, amit sürgősen el kell felejteni. A gyógynövényeknek ugyanolyan hatóanyagtartalma van, mint a gyógyszereknek. A különbség csak az, hogy nem szintetikus, és kevésbé "tiszta". Ennek az az eredménye, hogy hatnak is, meg nem is. Akinél minden rendben van, csak épp türelmetlen, és már az első-második próbálkozós ciklusban nekiáll ilyesmiket fogyasztani, az többet fog ártani magának, mint használni, mert az egyébként szépen működő ciklusát, és a jól beállt hormonjait felborítja vele. Ez olyan, mintha mondjuk vérnyomáscsökkentőt szedne valaki, akinek jó a vérnyomása, mondván, hogy ne is legyen később se magas. De a gyógyszer nem megelőzni fogja a bajt, hanem okozni: le fog zuhanni a vérnyomása, és komoly keringési problémái lehetnek.
Akinél viszont tényleg baj van, ott általában édeskevés a gyógynövény, ott már gyógyszeres kezelés kell. A gyógynövények hatnak ugyan, de klinikai kísérleteket soha vagy alig végeztek velük, csak a népi tapasztalaton nyugszik az alkalmazásuk.
Tudom miről beszélek, én is szedtem barátcserjét egy átmeneti gyógyszermentes időszakomban, amiért a dokim leszedte a fejemet, ugyanis az agyalapi mirigyre hat, ami egy nagyon bonyolult szerv, az irányítja a teljes hormonháztartást (nemcsak a nemi hormonok termelését, de a pajzsmirigyet, a mellékveést és a hasnyálmirigyet is). A barátcserjével sem végeztek azonban klinikai kísérleteekt, nem tudják, hogy pontosan hogyan és mire hat, ezért nem kis galibát okozhat. Mellesleg nálam ez be is jött, holott elvileg ez az egyetlen gyógynövény, ami a betegségemet gyógyítani, mégis rontott a helyzeten.
Szóval én azt javaslom, hogy inkább senki se erőltesse a teákat: akinél minden rendben, ott csak bezavar, akinél gond van, ott meg kevés kivételtől eltekintve édeskevés a gyógyuláshoz, akinél viszont működik, ott valóban nem az általában kereskedelmi forgalomban kapható vacakok fognak segíteni, és a szedésükhöz/alkalmazásukhoz ugyanúgy orvosi felügyelet és irányítás kell.
Bocs, ha okoskodónak tűnök, annyit hozzátennék, hogy én egy gyógyszerkutatásban érdekelt cégnél dolgozom, párom pedig drog- és toxikológus végzettségű (kifejezetten a növények toxinjairól és hatóanyagairól tanulták a legtöbbet), ráadásnak nem mellesleg 10 éve kezelnek meddőségi betegséggel, és már igencsak körbejártam a témát és nagyon sok ismerősöm van, aki szintén régóta küzd a babáért, az ő tapasztalatukra is támaszkodva mondom, amit írtam."

Amúgy én ma így, ahogy vártam is:
krisztibaba85
2013-12-15 09:36:22
 
Jó reggelt:-)

Luciffer,az új év első hónapja lesz a te hónapod!!!

Szilvia,nagyon szépet ugrott a hőd:-)

Dzsudzsa köszi.....

Ma így: elképzelhető hogy mivel háromnegyed órával késöbb keltem,egytized fokkal magasabb legyen a hőm?Sosem volt még ennyi...
Moha13
2013-12-15 09:27:15
 
Ma így állok...
NEm értem, miért nem ment fel mára, hát tegnap volt pozi az ovuteszt (egész nap)...vagy lehet, hogy csak később ment fel reggel, és 6.30kor még nem mutatta...:)
Moha13
2013-12-15 09:23:51
 
Jó reggelt!
Igen, én voltam, aki írta, hogy a cickafark+ palástfű kombó nagyon megváltoztatta az addig gyönyörű görbémet. Úgyhogy csak egy ciklus volt, soha többet nem ittam cickafarkat...
Ez volt az a görbe:
Antika
2013-12-15 08:42:47
 
Jó reggelt!
Lányok én is vettem E vitamint 200mg, 10 szemes.
Szerintetek mikor kezdjem el szedni?
Mellette a folsavat és a C vitamint is szedem!

A napokban nagyon rosszul lettem! A Merckformin XR-t szedem az IR- re.
Azt mondta a háziorvosom, hogy tegyem most félre, mert valószínűleg attól vagyok rosszul!
Majd újra fokozatosan kell szednem, míg a tünetek jelentkeznek!
Remélem nem zavar be, hogy nem szedem!

Valaki volt hasonló helyzetben, akinek PCOS-e van?

Ma így:
Dzsudzsa
2013-12-15 08:06:09
 
Macseszka!
Én úgy emlékszem, régebben valaki azt írta, hogy neki a gyógyteák bezavartak egy idő után. Ez nem törvényszerű, de attól, hogy gyógynövény, még vigyázzni kell vele. Lehet, hogy Moha többet tud erről.

Ja, az ovu utáni hirtelen emelkedéem tuti egy kisebb torokfájásnak köszönhető. Íg elég hülyén néz ki a görbe.
Macseszka
2013-12-15 08:05:19
 
jav: megszokottol!
Dzsudzsa
2013-12-15 08:01:46
 
Jó reggelt!
Tiszteletemet tesztem :))
Luciffer! Nagyon-nagyon szurkoltam pedig. Nekem gyanús az a sok darabos cucc, meg a tüneteid. Ha jól emkékszem volt így egyszer Plumeira is, majd megerősít vagy megcáfol benne. Valóban az a borzasztó, hogy agyban kizsigerel ez a nem tudom mi van: lehet, hogy mégis, talán most .... Ettől kész tudok lenni. Komolyon mondom Luciffer, én ideg lettem történeted kapcsán. Fel a hő, majd le, ismét fel.... ez nem hullámvasút, ez nem a vidámpark.
Plumeira!
Örülök, hogy hallok felőled!! Várom a jó híreket és szívből szurkolok neked is!
Moha!
Nem kérdés, hogy ebben a takony időban az ágyban a helyeteket. Nehogy megfázzatok :))
Bocs lányok, ennyi erőm és agykapacitásom van jelenleg, hogy a régebbi ismerősöket megemlítsem.

Bónuszként tönkrement a lázmérőm. 36.35-ről azonnal felugrik 38.3-ra . szerintem nem az elem :( Vettem a gyógyszertárban egy digit, de annak durva a beosztása. És így a 11. dpo-n nagyon nem mindegy, hogy az a 36.6 pontosan 36.62 vagy 36.69.

Amúgy az lehetséges, hogy ha keveset alszom nekem alcsonyabb lesz az alaphőm???? Úgy tudtam fordítva van, de már sokszor megfigyeltem, hogy 4-5 óra alvás után nekem lejjebb van az alaphőm, mitha 6-7 órát aludnék.

Nem ígérem, hogy aktív tagja leszek jövő héten a társaságnak, de igyekezni fogok!!!
Új év,új meglepetések! Nem feladni!!!
Hajrá Szilvia1980, Moha, Plumeria, Luciffer, Antika, Lillz, Macseszka, Mirmite, Capri, Adry03,
Krisztibaba85, Napsugár!!!!!! Remélem mindenkit írtam :))
Macseszka
2013-12-15 07:59:14
 
Jo reggelt Lànyok!

Lucifer! A sztorim, ami a mensit illeti,hasonlo! Az egèsz cucc aprànkènt nyàlkàsan tàvozott 2-3 napig. Ezèrt sem èrtettem az egèszet. Tisztasàgin semmi,a wc-be meg nyulott kifelè. (bocsi a rèszletes kifejtèsèrt) Tegnap meg az volt fura,hogy tul èlènk (vilàgosabb a magszokottol) piros.Ma reggelre màr a hom is esett,ès mintha kezdene normàlis mensire hasonlitani vègre,(ha màr igy kellett hogy alakuljon)
Viszont ami jo,hogy az ovut a rendszer 27-re jelzi,fèrjem meg 26-tol lesz itthon.Pedig màr "leirtuk" a decembert,ezèrt kezdtuk volna januàrtol a babatervezèst. Hàt most elkapom :P
Hajrà december! Remèlem az unnep alatti piheno sok osszebujàst ès babàsodàst eredmènyez mindenkinèl!Januàrban pedig jo hirekkel jovunk!:)Ez az èn kivànsàgom KARIRA!!!

Lillz! Bizony jobb minèl tovàbb fekve maradni,hogy a kiskatonàk cèlhoz èrjenek. Ha este vagyunk egyutt -ahogy Moha irja-èn se szoktam felkelni reggelig. Ha nappal,akkor egy ora pihi.

Probàlta valaki a cickafark teàt? En 2 honapja iszom de csak a mensi utolso napjàtol kb kozèpidoig. Azota làtvànyosabb a gorbèm. Elotte,tea nèlkul, kozèpido utàn alig volt emelkedès,nyugisan haladt 36,4-rol 36,7-36,8-on. Most viszont volt 37,2 sokàig. Hogy ez most bezavart-e,vagy kinlodott ès majdnem sikerult baba,hàt nem tudom!
Otlet? Tapasztalat valakinèl?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!