Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Dzsudzsa
2014-01-04 15:55:13
 
Maximail!
Nekem a kb. 10 Ft-os nagyságú méhszájsebem 3 hónap alatt alakult ki. Az az orvos vizsgált novemberben, akihez nők nagyon nagy számban járnak ambuláns műtétekre, mert az ország egyik legjobbja. Akkor P1 volt a rákszűrésem, és minden rendben. Februárban nagyon erős folyás tört rám. Azonnal visszamentem, és ott volt a seb. Én maximálisan megbízom az orvosban. Ha ő novemberben nem látta - jóllehet, ez az egyik szakterülete - akkor még nem volt ott. Tehát véleményem szerint 3 hó alatt alakulhatott ki.
Nézd, még jó, hogy kiderült. Ezt kezelni kell, és lehet is hatékonyan.
De valóban mellbevágja az embert. Én sem értettem, ha novemberben minden rendben, miért van gondom februárban?????
plumeria14
2014-01-04 15:37:50
 
maximail,
ez tényleg megdöbbentő...korábban hogy nem vették észre a méhszájsebet? Mitől alakulhatott ki? Ezek szerint most másik dokinál voltál? Basszus, ezt nem hiszem el...hogy bízzunk ezek után az orvosokban? Mi jókislányok módjára elmegyünk a vizsgálatra abban a hitben, hogy ha van valami oda nem illő dolog, akkor azt észreveszik, jelzik nekünk és kezelik is a problémát. Mit mondott még erről? Mi köze van ehhez a pecsételésnek?
Egyszer olvastam valami olyasmit, hogy ha szex közben megsérül a méhnyak, akkor a spermiumok bejutnak a nő szervezetében, amit idegen testként érzékelnek és ellenanyagot kezdenek termelni. Egyébként a párod spermaképével ugye minden rendben?
Adry03
2014-01-04 14:21:45
 
Sziasztok !

Mindenki maga dönti el, hogy mikor megy orvoshoz. Hiszen mindannyian különbözünk. Ki nyugodtabb, ki aggódósabb. Véleményem szerint itt az utóbbiból vagyunk többen. De
ez nem baj, mert így ha bármi van azt talán időben megtudjuk és tudnak segíteni.

Részemről mivel ma megint kicsit később mértem így a hőm felfelé indult.
Monika5
2014-01-04 13:47:55
 
Azt még elfelejtettem leírni, hogy papírforma szerint csak az 5,5. héten jártam...Csak a kórai peteérés miatt,az ultrahangnál kiderült, hogy idősebb már a terhesség 1 héttel...:)
catgirl20
2014-01-04 13:47:40
 
Sziasztok Csajok!

Igen a 2 csík az 2 csík. A barnázás az már tényleg gond lehet, de én ezen már nem lovagolok, úgy látom a többiekkifejtették fontos, hogy lásson orvos.
Reggel jó kis programom volt :) Pénteken megyünk a férjemmel a barátainkhoz akiknek 2 hónapos kislányuk és neki vásároltam néhány nagyon cuki dolgot, kis kesztyűket, rózsaszín cuki sapkát, szoknyácskát, felsőt és egy kötött pulcsit :)és mindezért 900 Ft-ot fizettem :) Annyira jó érzés volt. Olyan szívesen vásárolgatnék már magamnak, de hát ugye még nem merek, ki tudja mikor lesz pici pötty.
Amúgy ma én így állok:
maximail
2014-01-04 13:45:45
 
Én azt is megértem, aki nem bírja, és orvoshoz megy, lehet, én is így tennék. Ugyanakkor ha nincs ismert progeszteronhiányos probléma, akkor nagy a valószínűsége a természetes szelekciónak, sajnos. :-S Ugyanakkor simán lehet pecsételés terhesen is minden gond nélkül, van aki rendesen "menstruál" az első pár hónapban. Én személyesen is több ilyenről tudok. Szóval tényleg nagyon sok esélyes a dolog, a bizonytalanság pedig őrjítő.
Monika5
2014-01-04 13:42:19
 
Dzsudzsa,
Szerintem van értelme bemenni ilyen korán is. Egyrészt vérvétellel megnéznék a progi szintet, amit nem egymáshoz viszonyítanak, hanem van egy megfelelő érték, amitől jónak számít (tehát látszana egyből, ha kevés). Másrészt szerintem az eredményt sem várnák meg (nálam sem várták meg), hanem addig is kapna progi pótlást biztos, ami biztos alapon. Szerintem nagyon fontos, hogy progi hiány esetén minnél előbb megtörténjen a pótlása és napok is számíthatnak, főleg ha már ilyen korán előjön (persze nem tudhatom, hogy ez van-e a háttérben). Én ügyeletre is bementem volna, ha hétvégére esett volna és nem csak a 6. hét után és halvány poziteszttel is. Na jó a reggelt én is megvártam. Hétköznap volt, de még így is kifogtam egy másik orvost, aki az enyém helyett volt ott. Egyébként a 6-7 hetet azoknak javasolják tudomásom szerint, akiknek amúgy semmi próbléma nem merül fel addig. Szerintem, ha valaki barnázgat, akkor nem kell kivárni, hogy legyen szívhang, stb. Persze ez csak az én véleményem, mindenki csinálja úgy, ahogy szeretné. :) Én csak megpróbáltam a saját esetemből kiindulva tanácsot adni.
Dzsudzsa
2014-01-04 13:36:30
 
Plumeria14!
Egyetértünk :) Ha erősödik a csík, de közben valaki barnázgat, akkor orvos. Az a baba nagyon itt szeretne maradni, és akkor segíteni kell.
Én 5 hetesen voltam orvosnál, mert egy külföldi út előtt álltunk, és nem akartam anélkül elindulni. Nekem akkor még szikhólyag sem volt, csak egy petezsák. Az orvos annyit tudott mondani, hogy a méhen belül van, de miként alakul .... ??????? Várjak még 2 hetet és utána kiderül. Sajnos valóban csak annyit látnak, hogy méhen belül vagy kívül.
Ráadásul a soron következő uh-on lett szikhólyag, de embrió nem látszott, nem volt szívhang. Akkor is mondták, hát-hát 50%-50%. Utána már lett szívhang, ami ugye rá 2 hétre leállt :((
Így az előző tapasztalataim alapján én biztosan kivárom a 7 hetet.
De mindenki csinálja úgy, ahogy számára a legmegnyugtatóbb. Az a legfontosabb, hogy így, vagy úgy, de biztonságban érezzük magunkat!
maximail
2014-01-04 13:36:13
 
Sziasztok!

Tegnap voltunk PCT teszten, és eléggé ledöbbentem. Egyfelől közölte az orvos, hogy egyetlen élő spermium sincs a méhnyak csatornában, vagy hol, másfelől felvilágosított, hogy van egy 5 forintos nagyságú, vérzékeny méhszájsebem. :-S Azt mondja, ez már régebb óta ott lehet, mert ilyen nem egy-két hónap alatt lesz. Paff. Akkor két hónapja az átjárhatósági vizsgálatkor hogy nem látta az orvos???
Most vett kenetet, és azt mondja, ha minden ok, akkor két hét múlva lefagyasztja. Azt mondta, ez mindenért felelős lehet. A 0 élő spermiumért, így a terméketlenségért, és a pecsételésért is. De ha nem is ez a felelős, ezt kell elmulasztani először, mert egy esetleges terhességnél nagy galibákat okozhat.
Frankó... Komolyan nem is értem...
Kiara
2014-01-04 13:30:46
 
Sziasztok!
Ildibaba81: Hát nekem szeptemberbe ugyan így volt volt nekem késett már a mensim, 4 külömböző teszttel pár napos eltérésekkel második csík, majd rá pár napra ugyan ez a maszatolgatás....Felhívtam az orvost aki azt mondta a terhesség alatt nem normális a vérzés, barnázás, főleg ha egyre erősebb, azon mindenképp segíteni kell.Azonnal rohantam az ügyeletre, ahol bejelentették, hogy nem látnak semmit....Volt megtermékenyülés és amiatt ugye a HCG is elkezdett termelődni, de nem volt beágyazódás se se szikhólyag...semmi...Aztán mondták ha valami elkezdődik és nem tud tovább fejlődni akkor is a HCG még legalább 2 hétig kimutatható és a terhességi tünetek is meg vannak.Nagyon nagyon szorítok hogy neked ne ez legyen és legyen ott valaki aki most fúrja be magát a nagyon szupi helyre, de ha barnázol azonnal keress fel egy orvost, menj ügyeletre, mert lehet ez a 1-2 nap is számít, főleg ha gyógyszert kell szedni hogy ne menjen el a kis pötty....én a szeptemberi eset után egy percet sem várnék ebben az esetben.Félre ne érts nem megijeszteni meg bestresszeltetni akarlak, csak ha azt érzed valami nem stimmel ne szégyellj orvoshoz menni, végül is ez az ő szakterületük, teljesen normális ha mi ilyenkor elmegyünk és kérdezünk és szakvéleményt kérünk..és olyan jó lenne látni a következő sikertörténetet. Nagyon szurkolok neked hogy minden rendben legyen csak kis kezdeti ijedtség legyen az egész és pár hét múlva már a szapora kis szívhangról adnál hírt a reményhozóban :-)

PCOS-ok!!!!! Tegnap voltam egy meddőségi szakembernél és teljesen megnyugtatott...mondta hogy ez egy nagyon rejtélyes terület még előttük is és tény hogy megnehezítheti vagy kicsit kitolhatja a babavárást, de egy
PCOS is teherbe tud esni, neki rengeteg páciense volt aki spontán!!!! Az nem gond ha megpróbálok majd egészségesebben élni mert az nem árthat de nem kell drasztikus diéta és a Closty-t se kezdjem el beszedni, mert az ilyen emberek szervezete érzékenyebben reagálhat és azonnal ciszta képződhet ha nem jó a dózis...és mivel pár hónapja volt egy felszívódó terhességem, ő úgy látja nincs nagy baj...szóval ne nézegessem az örökbefogadós oldalakat :-) :-) :-) :-) Bocsánat, hogy ilyen hosszan sikerültem, csak a tapasztalatokat meg szerettem volna osztani!!!!!!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!