Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Moha13
2014-01-18 19:45:30
 
Plumeria
Köszi!
Még nem voltam dokimnál, szóval nem tudom, hogy eleve mond-e erről valamit, csak ott gyorsan rápillantott a papírra, meg közben beszélgettünk, meg ott volt két nővér is, és mondta, hogy rendben van..de majd úgyis megyek az összes papírral a rendelőjébe és megbeszéljük.
Amit említesz fórumot, tudsz linket küldeni?
Köszi! :)
capri
2014-01-18 19:45:27
 
Dzsudsza, ezt nem hiszem el! :-((((((((((((( Erre aztán nem számítottam... :-( Nagyon sajnálom.
Neked még egyáltalán nem néztek hormonokat? A hétfő az 5. nap lesz, az már igencsak határeset. Mindenképp kérdezz rá az orvosnál, belefér-e még. Annak nincs értelme, hogy értelmezhetetlen eredményt kapjál, akkor már inkább csússzon egy hónapot.
Valami oka kell, hogy legyen ennek... Remélem, ez az orvos lelkiismeretes lesz!
plumeria14
2014-01-18 19:40:34
 
Moha13,
az a helyzet, hogy nem csak a TSH, hanem a T3 és a T4 estében is van optimális érték...A TSH-t étkezéssel nem lehet lejjebb vinni, ez nem olyan, mint az IR. Az emelkedett TSH azt mutatja (ez nem pajzsmirigy hormon, ezt az agyalapi mirigy termeli), hogy a pajzsmirigy nem működik jól...a helyzetet csak a pajzsmirigy hormonok pótlásával lehet normalizálni...és az emelkedett TSH az oka az emelkedett prolaktin szintnek is. A TSH esetében valóban 4 a felső határ a leleteken, de az endokrinológusok szerint ennek inkább 2,5-nek kellene lennie. Egyébként az én 2,77-es értékemre, már a nőgyógyászom is mondta, hogy pótolni kell a hormonokat. Egy leletet csak szakorvos tud értelmezni, mert az sajnos kevés, hogy minden érték a referencia tartományon belül van...nagyon fontosak az arányok is.
Ha van időd, a családineten olvasgasd el Prof. Dr. Balázs Csaba hozzászólásait, ő a legnagyobb szakember...kedden személyesen megyek hozzá :)
Dzsudzsa
2014-01-18 19:38:57
 
Sziasztok Lányok!
Az a szomorú helyzet, hogy pozitív teszt ide vagy oda, de 1 hét után megjött :((
Felhívtam az orvosomat azonnal, amikor elkezdtem vérezni, de olyan lekezelő volt, hogy úgy döntöttem lépek.
Bejelentkeztem hétfőre egy másik orovoshoz. Én 1 év alatt 3x teherbe estem, de a beágyazódás nem volt sikeres. Addig nem megyek sehova hétfőn, amíg egy vérvételi papírt nem adnak a kezembe!!!!!!!
Kíváncsian várom az eredményeket.
Szerintetek, ha csütörötökön jött meg, hétfőn még leveszik a ciklus elején szokásos vért?? Hát ez nem a 3, nap, de hétvégén úgy sincs labor.
Azért csatolom a - szerintem nagyon szép görbémet. Ami sajnos az én esetemben nem sokat jelent.
Moha13
2014-01-18 19:37:04
 
itt is magasabb TSH-kkal sikerültek a babák:http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherbeeses__1589218-mi-a-jo-tsh-ertek-a-teherbeeseshez
Moha13
2014-01-18 19:35:08
 
Ja, és találtam egy gyakorikérdések.hu-s beszélgetést, ahol azt írja valaki, hogy 3 körüli értékkel is összejött, valaki más pedig azt írja, hogy az ő dokijának van több betege is, akinek 7 körüli TSH-val összejött...furcsa most már ez az egész...tényleg nem tudom mire vélni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherbeeses__4446661-szerintetek-29-es-tsh-ertek-sok-a-teherbeeseshez
Moha13
2014-01-18 19:15:20
 
Sziasztok!
Tegnap óta kicsit eltúntem, mert reggel elmentem vérvételre, aztán ott vártam több mint fél órát, aztán hazabandukoltam, ami kb 40p út...aztán bevásárlás, hazacipekedtem, majd elmentem megint gyalog suliba, ami szintén fél óra út (nem volt busz), aztán ott nyomatták az agyam 4 órán keresztül...és valami fél hétkor értem haza...hát, olyan voltam, mint egy hulla. Szóval elolvastam amiket írtatok a TSH-eredményemmel kapcsolatban és köszönöm mindenkinek a gondolatokat! :)
Írni már nem volt erőm.

Plumeria próbálok még jobban utánanézni eeknek a TSH kettő alatt legyen dolgoknak, és azt fundáltam ki, hogy talán étrendváltozással lehetne-e befolyásolni picit a dolgot...biztosan van kíméletesebb módszer is, mint ezek a gyógyszerek.
El tudom hinni, hogy ennek tényleg 2 alatt kell lennie a babásodáshoz, de amíg nem derül ki, hogy nincs semmi de semmi más gond, addig én nem szívesen szednék semmiféle hormont, a pajzsmirigy nem játék...lehet, hogy én ennyivel működök jól, és csak bekavarnék. Azon is gondolkodom, hogy olvastam a neten, hogy ha a pajzsmirigy alul vagy túlműködik, a többi érték sem túl szuper...de nálam minden normálisnak tűnik. Mi van, ha a TSH-t lejjebb visszük és a többi borul majd ettől? Annyira furi ez az egész. És bizonytalan is...és az ember már nem is tudja, kire halgasson...:X
Találtam egyébként egy nagyon érdekes cikket egy kutatásról, ami azt írja, hogy évekkel ezelőtt még 2 volt a felső határa a normális TSH-szintnek, aztán ezt valamiért felvitték 4 fölé, amibe már az emberek 90valahány %-a belefér...ez is elég furcsa.
Azt is írják, hogy elvileg az a legjobb, ha az embernek (itt nem írtak babásodós témáról) az a legegészségesebb, ha 1,5 alatt van.
A vetélésről is érdekes, amiket ír...:X

http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/tsh-hol-a-hatar

Szerintem kinyomtatom majd ezt a cikket és elviszem a dokimnak megmutatni. :D Szerintetek kivág a rendelőből? :D:D:D

Krisztibaba85
Sajnálom, de ahogy Te is írod, a következő hónap Tiéd! :)

csillka
Ez tuti nem mensi...még csak most volt ovud... :)

Adrienn830
Ez aztán az ugrás! :D

Én ma csak így maradtam, ahol voltam. :)
capri
2014-01-18 19:03:59
 
Krisztibaba :-((((( De így van, a február a tiéd!

Gizgazz, persze, elég lesz a kezed is! :-DDD

Napsugár, jaj de jó, hogy eltűnt az a fránya ciszta! :-) Az értékeid szerintem rendben vannak. A TSH meg így tökéletes! :-)

Plumeria, akkor most nincs inszem?
napsugar24
2014-01-18 18:00:37
 
Plumeria-
több orvosnál voltam mire megtaláltam az igazit-és ők mindig nézték a véreredményemet. Nem volt gondom eddig a TSH-val, s remélem nem is lesz, nem szedek semmilyen gyógyszert csak a stimusokat.
csillka
2014-01-18 16:30:00
 
Na ez aztán egy érdekes nap :(
Valószínűleg megfáztam, vagy influenza, nem tudom. Már két napja ingadozik a hőmérsékletem, most épp 37,6 volt.
Szédülök, és fáj mindenem. Évek óta nem voltam influenzás :(
Reggel óta nem volt pecsételésem.
Nem tudom merjek-e bevenni gyógyszert!
Estére vendégeket várunk, és vacsit kell készíteni, hát mit mondjak, hurrá :D
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!