Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
pusza
2014-03-30 21:58:11
 
Sziasztok!
Rég nem szólaltam meg itt,csak nézegetem mit beszélgettek infókat gyüjtögetek,bár nekem a pajzsmirigyemmel nincs gond hála.Izgulok értetek és drukkolok nektek,mielöbb babásodást mindenkinek.
De most elküldöm nektek a görbémet mit szoltok?
maximail
2014-03-30 21:17:47
 
Plumeria!

Az IR igazolása sajnos nem ilyen egyszerű. Mindenféle arányszámokat néznek, és még ha az tökéletes, akkor is lehet IR a háttérben, ha más adatok arra utalnak. Nagyon kevés szakember ért igazán hozzá, még az endokrinológusnak is csak kis része. Múltkor az RTL reggeli műsorában egy endokrinológus beszélt az IR-ről és a PCOS-ről, és akkora butaságokat mondott, hogy hatalmas visszhangja lett azon a fórumon, amit belinkeltem. Rá két hétre behívták az MM főorvosát, aki ugyanebben a témában beszélt. (Elegáns helyreigazítás...)
Szóval ennek érdemes mindenképpen jól utána járni. Nekem lassan egy éve van egy terhelt inzulinos leletem, amit még nem értékelt ki senki... :-S
maximail
2014-03-30 21:11:56
 
kedina!

Ismered azt a fecebook csoportot, amit belinkeltem pár napja? Ha nem vagy még tagja, mindenképpen érdemes csatlakoznod! Nagyon sok IR-es, babára vágyó van ott, és nagyon sok hasznos infót gyűjthetsz az életmódra vonatkozóan. Mindenki nagyon aranyos, és nagyon sok tanácsot adnak, szakértő is ír oda. Sok a sikertörténet is! :-)
mirjam
2014-03-30 19:43:40
 
Napsugár!!
Hogyne emlékeznék rád! :)Bár én nem sokszor írtam/írok ide mert csak idegesít, de egy-két fórumozó sorsát/hozzászólását mindig elolvastam és ha olyan volt, reagáltam.
Először is sajnálom, hogy megműtöttek, de örülök, mert végre akkor kiderült, mi okozza a sikertelenséget.
Nekem holnaphoz egy hétre van belőve a feltáró laparos műtét időpontja, nagyon izgulok, hogy milyen lesz, mi lesz, mit találnak, utána fog-e menni a dolog vagy sem...
Egyetértek a nézőpontoddal, miszerint mihamarabb be kell vállalni ezt a beavatkozást, ha az orvos úgy látja jónak, nem érdemes halogatni. Sajnos nem egy, nem két esetet tudok, hogy tankönyvi értékekkel, UH-képpel endo találtak odabent, aminek eltávolítása után jött is a baba. Csakhogy addig sokan megjárják a poklot, van akit hormonilag is stimulálnak, holott nem is bizonyított, hogy odabent minden oké. Az én dokim inszemet sem csinál enélkül. Szerintem még a hycosy sem elég megbízható átjárhatósági, a legjobb a lapar. Minek addig stimulálni, inszemezni, amíg nem tudjuk, hogy mi van odabent? Ha jól emlékszem neked több inszem is volt. A te dokid nem akarta előbb a lapart? Vagy most másik dokinál voltál? Milyen volt a műtét? Most még lábadozol?

jniki
kitartás, szerintem vágj bele, én is azt teszem... Jól írtad, ez nemcsak baba kérdése, hanem a saját egészségünké is...
Moha13
2014-03-30 19:38:24
 
Kedina
Sajnálom, biztos nehéz lehetett...:(

Plum
köszi az infót! :)

Napsugár
Már hogy ne emlékeznénk Rád! Remélem, most már tényleg minden akadály elhárult és hamarosan jó hírekkel jössz! :)
plumeria14
2014-03-30 19:24:03
 
kedina,
sajnálom, pedig nagyon reméltem, hogy nálad jobban alakulnak a dolgok. nekem igaz, még nem jött meg, se sajnos meg fog :( Már az arcom is ragyásodik...néha fájdogálok...és szövetdarabkássá vált a vizeletem...szóval nem túl biztató. El tudom képzelni, hogy milyen nehéz lehetett így a hétvégéd a vendégekkel...nem engedhetted át magad az érzéseidnek,mosolyognod kellett, hogy ne vegyenek észre rajtad semmit. Én ilyenkor szeretek egy kicsit magamba fordulni, nem tudom miért, de így könnyebben fel tudom dolgozni az egészet, hogy "megbeszélgetem" magammal.
Én annak örültem volna, ha ma megjön, mert a hétfő és a mensi együtt nagyon rossz kombináció :(

Moha,
az egyik fórumon ezt találtam a terheléses inzulinvizsgálat eredményével kapcsolatban, ami engem megnyugtatott.
"Na, utána jártam egy endokrinológus prof.-nál!
Csak azért írom le hátha valakit majd még érdekel:
A 120 perces inzulin 45 mUI/I alatt normális,
45-90 mUI/I között IR gyanús, de ha nincs más probléma akkor nem kell vele foglalkozni
90 mUI/I felett igazolt inzulinrezisztencia áll fenn."
kedina
2014-03-30 18:54:55
 
Tündérek vagytok. Sajnos arcra csattantam. Megjött tegnap délelőtt. Nem gondoltam volna. Nehéz. Minden tünetem megvolt, és máshogy is volt minden. Sajnos valószínűleg az IR miatt nem tudott megtapadni.
Ráadásul vendégek voltak egész hétvégén...Pfuu de sz@r volt így...
Befejezem a méregetést, de veletek maradok.

Csillka
Édesek vagytok! Jól esik, hogy drukkoltok.

Adry,
Drukk

Plum
Mi újság! Nagyon szorítok!
napsugar24
2014-03-30 15:24:18
 
Sziasztok!
Nem tudom ki emlékszik esetleg rám, de egy kicsit eltüntem, vagyis minden nap olvastalak benneteket, drukkoltam, de csendes társ maradtam.
Jniki-megint hasonló a helyzet.
A sok sikertelenség és egyéb csalódások után, megcsinálták a lapart és a hiszteroszkópiát- aminek az eredményére nem számítottam. A mindig tökéletes vérkép, a szép uh-k és a jó közérzet ellenére endom van. Nem bántam meg a műtétet-bár hamarabb tettem volna-így most már bizakodom. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindenki műttesse meg magát, csak ha talál egy olyan orvost, akiben megbízik-és azt hiszem olyan kell, akkor hagyatkozzon rá, ha ezt akarja.
jniki82
2014-03-30 13:25:16
 
Hali Csajok!

Azt hiszem megjön, tisztára úgy érzem magam mint akkor!Azt hiszem, nekem itt lett elég!A méh tükrözést az endometriózis miatt megcsináltatom, az egészségem miatt sem mindegy a dolog!
Nem vetem el a baba dolgot, de már nem az lesz a cél!
Esetleg még pár védekezés nélüli év,- mert nem 40 évesen akarok gyereket,- aztán ennyi!
Dmonalizi
2014-03-30 12:52:37
 
Sziasztok.
Végre ovú teszt pozitív. :):):) Remélem sikeres lesz ez a hónap. Mindenkinek.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!