Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Itt a görbém :)

Ebben a beszélgetésben 65810 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
plumeria14
2014-08-05 14:25:32
 
Moha,
abszolút igazad van, ezért is írtam, hogy akkor kellett volna felállnom, csak én hülye, akkor még hittem ebben a cérnás akupunktúrás dologban… Sajnos pasi nem dolgozik ott, de megpróbálok az intézetvezetőhöz kerülni…most fel is hívtam őket és mondtam, hogy a doktornő hozzáállása számomra elfogadhatatlan, ezért mindenképpen máshoz szeretnék kerülni…13-án egyeztetek időpontot, mert akkor fogom látni, hogy alakul a ciklusom, a dokinő úgyis csak 25-én lesz legközelebb. Nagyon idegesít ez az egész, azt hittem, hogy sima ügy lesz, odamegyek időpontra, megcsinálják én meg bízva a sikerben boldogan jövök majd haza…hát nem!

kedina,
persze, mindenben van némi igazság, de nekem ne mondja senki, hogy rámnéz valaki és tudja mi a gond…amikor diétáztam és edzettem, akkor esküszöm még kövérebb voltam…nekem ilyen az alkatom, mert ezeregy dolgot próbáltam, de én akkor is ez a csöcsös-faros-magyar fajta maradok…
Nem stresszelem túl magam a munka miatt, nem is a stressz a ok, hanem a munka mennyisége! Mondjuk akkor sem jártam sikerrel, amikor nem dolgoztam és semmi stressz nem volt az életemben…akkor tudatosan nem is kerestem állást, mert azt akartam, hogy a baba miatt teljesen nyugis legyen…nem jött be.
Megpróbálok odafigyelni arra, hogy rendszeresen egyek, de nekem reggel egyszerűen nem megy! Az endokrinológussal is beszéltünk erről és mondta, hogy ezt a pajzsmirigy okozza. Valahol olvastam, hogy ez is egy tünet, hogy az illető reggel képtelen enni.
Napi 4-szer megyek sétálni a szőrös gyermekemmel, így a mozgás is megvan.
kedina
2014-08-05 12:49:16
 
Szesen
A diéta szó sanyargatás... Igen én inkább életmód váltásnak nevezem. Én nem sanyargatom magam!! :D Eszek és éhes is csak akkor vagyok, amikor itt az ideje. PL most.:D
De látod! Te is mozogtál! Az aviva is szépen növeli a vérellátását az alhasi szerveknek, miközben átmozgat! :)
De jó lehet, hogy rugdos! Nagyon várom én is ezt az érzést! :)

Katicabogár5
IZGI!! :)

Moha13
Apropó, dokival beszéltél a vérezgetés miatt?
kedina
2014-08-05 12:42:42
 
Moha
Jó hogy itt vagy, és jó hogy jó a kedved! Puszillak! :)

Cseppecske
üdv! :) Igaza van mohának! 2 naponta, ha lehet, abból baj nem lehet. Ha szigorúan az LH tesztet nézzük, akkor a pozitív teszt után elvileg 3-4 napon belül bekövetkezik az ovu (Nem feltétlenül akkor, amikor a teszt pozitív.), de van, akinél többször is pozi.

plumeria14
Sajnálom, hogy ilyen rossz volt a tapasztalatod. Mondjuk azért egyetértek a dokival, bár a stílus lehetett volna más. A rendszeres étkezés nagyon fontos, hogy a vércukrod ne ingadozzon. Sajnos van, akinek sokkal érzékenyebb erre a petefészke és a beágyazódást is befolyásolja. És a mozgás is nagyon fontos! Tudom, tudom... Én most kezdtem el. Jóga itthon, bringázok és hétvégén együtt elmentünk a férjemmel tollasozni, tök jó program volt! Én nem egy embert ismerek, aki szutykokatt evett, de elkezdett mozogni és pár hónap alatt beköszöntött a gólya. (3-4 éves próbálkozásokról beszélek).
De ne a gyerek változtasson meg. Sok lesz az egyszerre. Látom az anyukákon. Méricskélni nem kell, DE reggelizz, tízórai keksz, alma, ebédelj, egyél vmit délután, aztán vacsi. Lehetőleg lassú felszívódású legyen reggel, este. Én csak ennyire figyelek és tök jó lett a 2. terheléses eredményem! Legalábbis az elsőhöz képest. De nem akartam Plum okoskodni.. Pláne nem, jó ha ez téged stresszel.De ha ennyire stresszes a meló, a stresszhormonok sem túl segítőkészek.
Egyébként én 14-et fizettem, onnantól a szurkálások 7e ft.
Egyébként az ő is végignézett rajtam, aztán nyomta mi a gond.. Ők más szemmel néznek rád, mind egy "normál orvos".
:*
Cseppecske
2014-08-05 11:27:58
 
Köszike a hozzászólásokat :) akkor 2 naponta hajrà :) viszont nektek is :)
Moha13
2014-08-05 11:13:15
 
...ja, még annyit, hogy a 37 fokra felugrás is csak tankönyvi megállapítás, azt is az átlag alaphőmérséklethez viszonyítva írják, ha valakinek az alaphője 36,5-6, akkor nála felmehet 37-re meg fölé is, de ha Neked csak 36, 2, akkor nem kell a 37-en izgulnod, a lényeg, hogy a minimum 2-3 tizedes emelkedés meglegyen és ez fenn is maradjon mensiig, és ez legalább 12 nap legyen, hogy legyen idő a beágyazódásra. Ha kevesebb, mint 10 nap, akkor az nem túl jó.
Szóval az a lényeg, hogy amikor egész a görbe, szépen elkülönüljön egymástól az ovu előtti és az ovu utáni szint. :)
Moha13
2014-08-05 11:08:20
 
Cseppecske
Üdv itt! Remélem, nem sokáig maradsz...:)

Szerintem várjunk pár napot, hogy hogyan alakul a hőd, úgy többet lehet látni...
Egyébként meg itt a fórumon már nem nagyon bízunk a görbékben, mert több eset is volt, amikor tüszőnézésre jártak lányok (inszem miatt) és az ultrahangon sokszor még akkor is ott figyelt az érett tüsző, amikor a hő már megugrott, szóval elvileg megvolt az ovuláció...és közben mégsem. Szóval sokszor nem lehet hinni a görbéknek.
Az a legtutibb, ha kétnaponta együtt vagytok középidőben 1 hétig (már ha Neked középidőben van az ovud, mert volt már olyan, akiről görbevezetés közben derült ki, hogy közvetlenül mensi után van ovuja és akkor teherbe is esett...szóval nem szentírás ez a középidő sem).
Szóval Ti csak szexeljetek, mi meg szorítunk... :D
Cseppecske
2014-08-05 10:17:31
 
Sziasztok!
Még új vagyok tegnap csatlakoztam a csoporthoz.
Szeretnénk párommal babát és most elkezdtem hőmérőzni
Ès minden ilyen dolgot elolvasok :)
Van már két kisfiam 11 és 6 évesek nálunk nagyon nem néztem ilyen módszereket
2 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló szedését is.
Viszont vannak olyan kérdések amik felmerülnek bennem :)
Vettem ovulációs tesztet is.augusztus 03-ra lett pozitiv a hőmérőzés szerint is
Sokat olvastam h a hőmérsékletnek fel kell ugrania majdnem 37 fokra.
Viszont nekem alapbol a hőmérsékletem 36.2 es 35,8-ra esett le majd vissza
Csatoltam is a görbét
Annyi lenne a kérdésem,h ez számîtható ovulaciónak?
Köszönöm előre is :)
Moha13
2014-08-05 09:56:33
 
" akkor hogy lenne időm a gyerekre????? "
NA, én ide nem mennék vissza semmi pénzért...legalábbis ehhez a nőhöz nem!!! Undorító!!! :X
El akarja dönteni, hogy Neked mire van időd...mégis, milyen reakcióra számított, hogy majd a homlokodra csapsz és azt mondod, hogy "jaj, tényleg...akkor nem is kell nekem gyerek, milyen igaza van, hol kell fizetni?"
HA nekem ilyet mondott volna, biztos hogy fizetés nélkül távozom, és sajnálom magamban, hogy nem vagyok kisebbségi, mert akkor fel is rúgtam volna székestől...(országunkban ugye nekik szabad agresszívnek is lenni)
Juj...nincs ott valami férfi, akihez lehetne menni? Annyira utálom a nőket ezen a területen...valahogy van bennük valami rejtett gonoszság vagy én nem tudom...de pl. nő nőgyógyászhoz sem mennék soha.
plumeria14
2014-08-05 09:44:26
 
Szesen,
én egyáltalán nem vonom kétségbe a diéta jótékony hatását, de a tegnap történtek megdöbbentettek. Általában 2 hibát szoktak elkövetni: 1) Bizonyos dolgokról még akkor sem akarnak tudomást venni és megfelelően kivizsgálni az ember, ha a csapból is az folyik (pl. pm probléma és meddőség), 2) Mindenkire rá akarják húzni a ma oly gyakran emlegetett IR-t és mondják, hogy diétázzon, mert ártani biztos nem árt…Ja igen, de akkor ezen az alapon annyi mindent lehetne még csinálni, ami biztosan nem árt, de vajon használ is?
Ja és még egy dolgot nem is írtam le – szerintem, amikor ezt mondta, akkor kellett volna felállnom…amikor az IR diétát megemlítette, nekem már a hátamon felállt a szőr, ugyanis fiatalabb koromban nagyon sokat diétáztam és mozogtam, mégsem tudtam fogyni (persze, utólag kiderült, hogy a pm problémám miatt), így felhagytam ezekkel és ami érdekes, hogy azóta sokkal vékonyabb vagyok…nem kattogok azon, hogy miben mennyi kalória vagy szénhidrát van, igaz nem is eszem sokat és próbálok egészségesen étkezni, amibe persze azért belefér néhány egészségtelen dolog is…szóval, amikor azt mondtam neki, hogy egy szigorú diéta most nem fér bele az életemben, mert elég hektikusan eszem és nincs időm ezzel „foglalkozni”, akkor megkérdezte, hogy akkor hogy lenne időm a gyerekre????? Mondtam, hogy azért az teljesen más, nyilvánvaló, hogy ha kiderül a terhesség, akkor visszaveszek a munkából is és a baba lesz az első, de nem szeretném már most úgy élni az életemet, hogy mindent megvonok magamtól…másrészt nem gondolom, hogy mindenki, aki teherbe esik, az diétázik és rendszeresen mozog.
Most úgy érzem, hogy a tegnap történtek is azt erősítik, hogy nem kell semmiféle külső beavatkozás ahhoz, hogy megfoganjon a babánk! Lehet, hogy ez hülyén hangzik, de mint tudjuk, minden okkal történik. Lehet, hogy 1 hét múlva kijelenthetem, hogy a sors akarta azt, hogy ne legyen kezelés, mert már nem volt rá szükség, hiszen a természet megtette a magáét….

Moha,
most elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatban…elvileg 18-ára van újabb időpontom, addigra megálmodom, hogy mi legyen!
Moha13
2014-08-05 09:12:31
 
Viktória
Köszi!
Én csak azért aggódom, mert nálam nem volt műtét, tehát semmi durva beavatkozás nem történt odabenn, ezért nem értem, miért vérzek még mindig...:X

Plum
Sajnálom...akkor már nem is mégy vissza oda?

Szesen
Gratulálok a rugdosóshoz! :)
8 év rengeteg...és pozitív példa vagy a mindig van reményre...:)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!