Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Barátcserjéről tapasztalatok

Ebben a beszélgetésben 9 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
pixibaba
2013-07-29 16:59:11
 
sziasztok :)LAdrienn igazad volt!!! :)))) meg lett az ovum igaz elég későn :/ lehet azért mert nem mensi első napjától szedem a barátcserjét és így kihúzta? napsugar24 szerinted? Én is azt olvastam hogy terhesség esetén nem lehet szedni ugyanis csak a sárgatestet segíti vagyis beágyazódásik.Remélem jól írtam le :) Én azért akarom csak 10. dpo-ig szedni aztán szünet amíg meg nem jön meg hacsak... nem a baba jön :) És amúgy miért hagytad abba napsugar24 a barátcserjét?
napsugar24
2013-07-29 13:14:20
 
Sziasztok!
Én mostanában felhagytam a hőmérőzgetéssel és most a barátcserjét sem szedem, de mind írtam szedtem, s én jónak éreztem. Én napi 2-vel indítottam, a ciklus elejétől egy hónapon keresztül(reggel este), majd egy hónap után csak napi egy . Elvileg azt mondják, hogy huzamosabb idő után fejti ki hatását, de az biztos, hogy terhesen nem lehet szedni-én azt hallottam, amint meg van a 2 csík abba kell hagyni.
Csatolnám az áprilisi görbémet, amikor is szedtem. Ja és én a Zafírost szedtem
LAdrienn
2013-07-29 08:25:19
 
Pixibaba

ne aggódj a hőd miatt ebben a hónapban úgy látszik mindenkit megtréfál a görbéje, én is aggódtam és kiderült mostanra, hogy csak sokkal később volt az ovum mint ahogy az előző hónapokban. Várd ki a végét hamarosan a tiéd is emelkedésnek indul :-)

Szerinted meddig kell szedni a barátcserjét, a mensi kezdetéig vagy folyamatosan a mensi alatt is legalább 1hónapig? erről is különböző dolgokat olvastam nem tudok kiigazodni mi lenne a helyes.

Én így állok ma reggel:
pixibaba
2013-07-26 11:18:15
 
szia LAdrienn örülök hogy írtál :) ez a hónap nekem is elég fura a hőm sehogy se akar fentebb menni pedig ilyenkor igencsak fent van már legalább 36.8-9 szokott lenni most meg még mindig 36.5 :(
LAdrienn
2013-07-26 08:25:30
 
sziasztok!

ne aggódj szerintem nem gond, hogy nem a ciklus elején kezdted szedni én se tudtam kivárni így a 17.napon kezdtem el. Több helyen utánaolvastam és volt ugyan aki azt írta csak a ciklus elején tanácsos de volt olyan természetgyógyász aki szerint bármelyik nap kezdhető sőt sok helyen olvastam, hogy ajánlott a folyamatos szedés miközben máshol azt írták menstruáció alatt szüneteltetni kell na most akkor melyik az igaz? :-) Nagyon kíváncsian várom a pozitív hatásokat :-) remélem meghozza majd a kívánt eredményt.
Az én görbém nagyon furcsán alakul ebben a hónapban:
pixibaba
2013-07-25 20:21:51
 
sziasztok örülök hogy írtatok :) felőlem egy egész regény is írhat ide bárki kíváncsian fogom olvasni :)) én a ciklusom 10. napától kezdtem el szedni igaz írták hogy csak a ciklus első napjától érdemes én mégse bírtam kivárni... Gondoltam az a 10 nap nem sok :) máshol meg azt olvastam hogy a ciklus bármelyik napján el lehet kezdeni... Csak hogy most meg fogalmam nincs hogy mikor volt pém :/ hát majd meglátjuk :) Az viszont nagyon jó olvasni hogy téged kivizsgáltak kedves utolsó (bocs a nevedet nem jegyeztem meg) és hogy az orvos jó eredményeket látott :)
Én csatolom is görbémet háta tudtuk valami róla mondani majd :)
napsugar24
2013-07-21 16:04:24
 
Sziasztok!
meg szeretném osztani a saját tapasztalatom a barátcserjével kapcsolatban. Nekünk most lesz 1 éve hogy próbálkozunk a babával-én fél év után elmentem orvoshoz és a vérvételből az derül ki (az akkori orvosom szerint) hogy alacsony a progeszteron szintem , ez 42 nmol/l volt. Írt fel Clostyt, s majd megint vérvétel napi 2x1 szem 5 napon át. Semmit nem emelkedett az értékem-ekkor elmentem egy gyógynövényboltba és ki akartam próbálni a teákat, s ott mondták a barátcserjét. A teát nem bírtam így lekezdtem a barátcserjét és a clostyt abbahagytam. A progi eredményem szinte az 50-et ütötte. Nem voltak olyan nagy menstruációs fájdalmaim, de a luteális fázisomon kitolt. Így a 28 nap helyett 30-31 naposak a ciklusaim. Most ebben a hónapban nem szedtem mert elfogyott-igaz baba még nincs, de a mostani nődokim nagyon jónak, s pont elégnek tartja az eredményemet.
Bocsi a hosszúságért
LAdrienn
2013-07-21 11:33:14
 
Szia!

Engem is érdekelne kinek milyen tapasztalata van a barátcserjével kapcsolatban. Tegnap vettem egy dobozzal de még nem kezdtem el szedni most tartok a ciklusom 16.napján érdemes még most elkezdeni vagy várjam meg a következő ciklust? Én az alacsony progeszteron szintemet szeretném helyretenni vele ha sikerülne.
pixibaba
2013-07-20 11:03:53
 
sziasztok!Szeretnék minél több tapasztalatot olvasni erről kinek mi a véleménye róla,használt-e és hány hónap jött össze a baba?Vagy kinek milyen ciklusa volt előtte és utána mire szedte? Mi már 2 éve próbálkozzunk ittam a cickafark és palástfű teát és kipróbáltam már a málna levél teát is. Ártani nem ártott szebbé tette a görbémet és ciklusom is úgy ahogy beállt.Alig pár napja kezdtem el szedni a barátcserjét és most várom a hatását :) Remélem a baba minél hamarabb fog majd jönni :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!