Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: A méhpempő

Ebben a beszélgetésben 118 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Mindenféle témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
capri
2013-07-04 10:00:41
 
Sziasztok!
Hannalili, Csillka, ez jó, hogy első kézből kapunk pozitív tapasztalatokat. :-)
Jó lenne, ha én is ilyen tapasztalatokról számolhatnék be a ciklus végén! (Na jó, meg egy pozi tesztről ;-)). Most nekem is 28 napos lett a ciklusom (előtte 25-26), bár valószínűleg peteérés is elég későn volt. Ma voltam vérvételen, holnap tudk bemenni az eredményért.
Én nem tartok szünetet. Pontosabban múlt héten egy nap és ma kihagytam (múlt héten elaludtam, siettem, most pedig elfogyott). Tegnap rendeltem újra (most már nagy kiszerelést), remélem, ma megjön, és akkor holnap folytatom.
Lassan kezdem páromat is puhítani, hogy szedje ő is, nem tudom, lesz-e eredménye. ;-)
Szép napot mindenkinek!
csillka
2013-07-04 09:16:59
 
Sziasztok!

Én annyi pozitívat tapasztaltam a pempőtől, hogy 33 napos lett a ciklusom(előző hónapokban 26 és 28 napos volt)Volt még erre példa, hogy 33 nap körüli legyen, de régebben. Ennek örülök, mert későn van a peteérésem, és így a luteálisom kinyúlt.
Más pozitívat nem vettem észre, ugyanolyan görcsöm volt, jaj...talán annyi, hogy nem barnáztam, csak 1 pettyet előtte este(máskor akár 1-2 napig is előfordult)
Ti tartotok-e 28 nap után szünetet, vagy szeditek tovább?
Akinek a párja is használja tapasztalt vmit? Az én férjem azt mondja a délelőtti vizelet teljesen más mióta szedi :)
Kellemes napot!
hannalili
2013-07-02 21:17:10
 
Sziasztok!
Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a dolgot.
Mi is nagyon rajta vagyunk a babkészítésen.de sajnos pár hónapja kiderült, hogy várhatom, hogy ne jöjjön meg , ha nincs peteérésem. Végigolvastam szinte minden magyar oldalt, hogy ez mi és hogy tehetek ellene... mikor az orvoshoz mentem találkoztam egy utolsó 2 hetében járó kismamát..2 éves meddőség után(azt mondta, nagyon kicsi és fejletlen volt a méhe) a méhpempővel jött össze a baba.. én nem szerettem volna egy ilyen természetes dolgot stimulálószerekkel előhozni(van peteérés serkentő gyógyszer is)
így 1 hónapja méhpempőt szedek illetve cickafarkfű teát iszok a ciklus elejétől.. és ma estére lett egy pozitív ovulációs tesztem:D Juhé!!!
capri
2013-07-02 21:01:55
 
Sziasztok!
Bocsi, hogy nem írtam, csak ma vettem észre, hogy van új hozzászólás. Én hétfőn új ciklust kezdtem, egész nap nagyon fájt a hasam (nekem nem szokott). Lehet, hogy a méhpempő tényleg vastagította a méhnyálkahártyát? :-)
Ha minden jól megy, csütörtökön megyek vérvételre.
Sweety, neked tényleg olyan soká lesz ovud, ahogy a görbe mutatja?
Csillka, nálad mi újság? Megjött azóta? Láttam írtad, hogy most nem mérsz egy ideig.
sweety44
2013-06-27 23:20:56
 
Sziasztok csajok, köszönöm jól vagyok, csak most nagyon összejött minden és ide-oda futkosok mint egy pingponglabda :-) A pempő előtt femibiont szedtem, de most a pempő elkezdése óta folsavra váltottam, napi kettőt veszek be belőle . Mától pedig úgydöntöttem esténként beveszek még egy 1000-es c vitamint is mert elég gyenge lábakon áll az immunrendszerem sajna :-( Én nem vettem észre, hogy nagyon éhes lennék a pempő lenyelése után, én is negyedhétkor eszem és csak 8-9 óra körül szoktam reggelizni bent a munkahelyemen :-)

Szerintem szépek a görtéitek, csak mostmár maradjon szépen fent a hőtök és esetleg még egy picit fújjuk felfelé pár tizedet és akkor nem lesz itt baj :-)

Jó éjt, szép hétvégét nektek, én elutazom szüleimhez, Anyum 55, Apum pedig 60 éves és ezt ünnepeljük :-)

Vigyázzatok magatokra és amikor tudok bekukkantok, hogy hogyan álltok, ja azért szúrok görbit, de én még csak a 8-ik cn-on vagyok...

jó éjt, szép álmokat Csillka és Capri :-)
csillka
2013-06-27 13:29:18
 
Nekem 1 perc után csipog. Most teszteltem, és tovább hagyva 0,2 tizeddel magasabb lett az eredmény. De jó is volna reggel is 37,2 fokot mérni :D
Én folsavat szedek már a tél óta. És ebben a hónapban pedig úgy csinálom, hogy egyik nap Femibiont, másik nap folsavat szedek.
capri
2013-06-27 13:15:55
 
Én Matruelle-t szedek. Ez lágyzselatin-kapszula, és azt hittem, majd könnyebb lesz lenyelni. De így is hatalmas...
Higanyos hőmérőt azt hiszem, már nem lehet kapni, de hagyományosat (nem digitálisat) igen. Én a 2. csipogásig mérem (kb. 2 perc), szerintem a lényeg látszik, de nem beszéllek le az 5 percig mérésről! Nem osztod meg a görbéd? Tüszőrepedés látszik rajta?
csillka
2013-06-27 13:01:43
 
Azonos időben reggel, nyelv alatt mérem digitális hőmérővel. A ciklus elején vettem. Olyat is olvastam van akinek nem válik be a digitális mérő. Nem tudom még higanyosat lehet-e kapni. Azt is olvastam, h tovább kell mérni, nem a jelző hangig, és kipróbáltam, valóban többet mutat ha tovább hagyom. De csak az új ciklus elején csinálom másképpen.
Te milyen vitamint szedsz?
capri
2013-06-27 11:58:35
 
Csillka, hogyan, hol, mikor, milyen hőmérővel mérsz? Nem lehet, hogy merül az elem a hőmérődben (ha digitális)?
Én ilyen erős éhséget nem vettem észre. Szerencsére. :-) Negyed 7 körül eszem a méhpempőt, utána majdnem egy órát úton vagyok, és csak 8 körül szoktam reggelizni. A terhesvitamint meg este veszem be, akkor talán már nincs idő rá, hogy megéhezzek tőle.
csillka
2013-06-27 11:33:50
 
capri

sajnos a görbém nagyon hullámzik, és nagyon nagyon alacsonyan van a hőm. A hibajelzésnél a napokban rákérdezett vki arra, hogy a beírt adatokat miért módosítja a program. Amire az volt a válasz, hogy a kiugró értékeket mérési hibának veszi.
Nem tudom már mit is gondoljak.
Szeptemberig még várunk, megyünk nyaralni és pihenni, és hátha az segít! És addig is teázni fogok és más ötletem nincsen :(

Annyit tapasztaltam, hogy miután beveszem alig bírom kivárni a fél órát, nagyon éhes leszek :)A Femibiont is szedem, azt mondják az is étvágyat csinál egyeseknek. De ha éhség jön rám iszok egy nagy bögre teát és az lenyugtat!
Te mit tapasztalsz?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!