Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: probléma

Ebben a beszélgetésben 70 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést Hibajelzés témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Adminisztrátor
2013-01-02 19:37:59
 
Kedves Lindus!

Új ciklus elején nem tudunk teherbeesési esélyeket mondani, mert akkor még nem következett be ovuláció.

Az éppen befejezett ciklus rövid értékelését előfizetőink kapják meg. A sima regisztráció és az előfizetés közötti különbségeket itt tudod áttekinteni: https://tervezettbaba.hu/vasarlas/elofizetes

Üdvözlettel:
Szabó Petra
ügyfélszolgálat

 
Lindus19810214
2013-01-02 14:18:44
 

Sziasztok!


Volna egy kis problémám!


Múlt hónapban írtam egy levelet miszerint az új ciklus kezdetekor nem kaptam meg az előrejelzést a terherbeesési esélyeimről!


Na most ismét ez a helyzet! :(


E felől szeretnék érdeklődni,hogy mikor fog megjelenni az oldalon!?


Köszönettel!:


Linda

Adminisztrátor
2012-12-19 14:04:31
 
Kedves Erikava!

Amikor beviszel egy új adatot, akkor rendszerünk újraszámolja az összes adat figyelembevételével az adott ciklusod és így állapítja meg a peteérés legvalószínűbb idejét. Vannak néhány napos "minták" amiket ráilleszt a görbédre és egyezéseket keres (ezek a jellegzetes ovulációs hőmérsékleti mintázatok), illetve vannak a teljes ciklus hőmérsékleti adatait felhasználó képletek. Ezért lehetséges az, hogy beviszel egy, a ciklus relatíve végére vonatkozó hőmérsékleti adatot és ettől megváltozik a korábban kijelzett ovulációs nap.

Ha a mai napra is beviszel egy pozitív ovulációs tesztet, akkor az ovulációs a bevitt ovulációs teszt eredményeket a rendszer figyelmen kívül hagyja, mert az nem lehetséges, hogy egy ciklusban kétszer is volt peteérésed - tehát nyilván a mérés volt (lett volna) hibás, ezért nem szabad figyelembe venni. Ha nem vesszük figyelembe az ovulációs teszteket, akkor a rendszer az ovulációd a jelenlegi 13-a helyett 14-re helyezi. Mivel az együttlét 13-án volt, akkor ha 14-én van a peteérés, akkor jobbak az esélyek ("kiváló"), mert az együttlét a peteérés előtt nem sokkal történt. Ha a peteérés 13-án volt, akkor az együttlét az ovuláció napján történt (tehát akár már a tényleges peteérés után), ezért az esélyek kicsit kevésbé jók, ezért írunk "jó"-t "kiváló" helyett.

Üdvözlettel:
Szabó Petra
ügyfélszolgálat
 
erikava
2012-12-19 09:46:38
 
Kedves Petra! Azt szeretném megkérdezni, hogy eredetileg a megadott adatok alapján 14. napra tette az ovulációt, de a mai adatbevitel után áttette a 13.-ra. Ez miért van? Illete azt szeretném kérdezni, hogy így azt az infót adja a rendszer, hogy az esélyem a teherbeesésre jó. De véletlenül egy pozitív ovu tesztet vittem be a mai napra, erre azt adta ki, hogy esélyem a teherbeesésre kiváló. :) Miért?

Üdv., Erika
alberta
2012-12-17 21:09:10
 
Szia Petra!

Köszönöm a segítséget. Először azért aggódtam kicsit, mert azt hittem, hogy lemaradtunk a lehetőségről. :)
Üdv, Alberta
Adminisztrátor
2012-12-17 13:33:42
 
Kedves Alberta!

Helyesen jártál el, ilyen esetben valóban célszerűbb, ha nem jelzed az alkohol fogyasztást (finomítani fogjunk a rendszerünket, hogy jól kezelje a hasonló eseteket.)

Amíg a ciklusod véget nem ér, a detektált ovuláció helye változhat - mivel azt mindig a bevitt adatok alapján legvalószínűbb helyre teszi a rendszer. Tehát nem kell megijedned, ha pár napig "furcsa" helyen van a mért ovuláció, a további ciklusokra vonatkozó előrejelzés szempontjából az a mérvadó, hogy a ciklusod végén hová jelezzük ki a peteérést.

Üdvözlettel:
Szabó Petra
ügyfélszolgálat
 
alberta
2012-12-15 14:31:27
 
Sziasztok!


A reggeli hőmérsékletben szeretnék segítséget kérni. Pénteken reggel 36,3 volt a hőm, ma 36,8, de tegnap munkahelyi buli volt, és ittam alkoholt, nem egy pohárral. Ha a pénteki adatokhoz felviszem, hogy másnapra is kiható mennyiségű alkoholt fogyasztottam, akkor a péntek reggeli hőmet átállítja a rendszer számított értékre. Ezzel csak az a bajom, hogy a péntek esti alkoholfogyasztás szerintem a szombat reggeli hőmet befolyásolja. Megpróbáltam, hogy szombathoz viszem ezt fel, de az meg nem igaz, hogy ma ittam, ma "csak" másnapos vagyok. :)

A nagyobb baj, hogy, ha a pénteket helyesen rögzítem, akkor a peteérésemet és a termékeny időszakot is korábbra teszi a rendszer, akkor elvileg tegnappal befejeződött a termékeny időszak, és talán szerdára tette az ovulációt.
Ha szombathoz viszem fel az alkoholfogyasztást, akkor marad a termékeny időszak úgy, ahogy eddig is mutatta a grafikon, 19-re teszi az ovulációt.

Most úgy rögzítettem az adatokat, hogy hagytam ezt az alkohol dolgot és így a csatolt grafikont kaptam.
Most mi a teendőm? Nem tudom, hogy helyes az adatok rögzítése?
Adminisztrátor
2012-11-27 09:57:12
 
Szia Erikava!

Semmi különösebb teendőd nincs, vidd be továbbra is az adatokat,  amíg beteg vagy, addig az adatbevitelnél jelöld be, hogy "Megfáztam vagy beteg voltam", ha lázas lennél akkor  a "Lázas voltam" dobozt is.

Jobbulást kívánunk!

Üdvözlettel:
Szabó Petra
ügyfélszolgálat
TervezettBaba.hu 
erikava
2012-11-26 19:18:20
 
Szia Petra! Újabb gondom akadt. :) Elkaptam vmi nyavalyát. Már lehet, hogy a ma reggeli hőm is emiatt magasabb, de az biztos, hogy lzam (még) nincs, de hónaljban mérve is 36,9 a hőm.. Ilyenkor mi a teendő? Gondolom, semmi különösebb, csak várni, és mérni tovább...hogy ennek is most kellett jönnie... így aztán tudom is, mi zajlik bennem. :((
erikava
2012-11-22 14:05:53
 
Sziasztok! A korábbi beszélgetéseinkhez szeretném betenni a grafikonomat, hogy vizuálisan is megjelenjen az, amiről beszélgettünk, hogy mások számára is éthető, követhető legyen. Ami fontos információ még, mert ez a grafikonon nem látszik, hogy az ovulációs teszteket az első hőleeséstől, azaz a 8. naptól kezdtem el végezni, minden nap. És a 13., és a 14. napon volt pozitív!
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!