Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Vetélés után..

Ebben a beszélgetésben 265 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
yoggi
2013-06-01 17:45:32
 
mosoly,
nekem azt mondta a dokim, hogy az első rendes menzi után már lehet is próbálkozni, de mástól meg azt hallottam, hogy jobb tartani 2-3 hónapos szünetet, hogy a szervezet teljesen regenerálódjon. Én is szedem a vitaminomat, főleg D és E-vitamint, valamint folsavat, és én is sportolok picit (nem viszem túlzásba :D) és egészségesen étkezem, ja és fel kellene szedjek 1-2 kilót :). Én adok magamnak 3 hónapot az új aktív hónap előtt.
Sok sikert nektek is, és remélem nagyon hamar összejön nálatok a kistesó :)
mosoly01
2013-06-01 12:05:19
 
Már nem vérzek, fáj még a hasam picit, de lelkileg is jobban vagyok, muszáj! Azért a szövettanra kíváncsi leszek,mond-e majd valamit..
Megígértem a lánykámnak,hogy még 2 testvére lesz, bármi áron!:) Úgyhogy nekiálltam vitamint szedni, visszatértem a sporthoz ,bár még óvatosan azért...
Ti is tegyétek ezt,hogy mire megint lehet pozitív a teszt, makkegészségesek legyünk!!!
Minden esetben meg kell várni a 2 hónapot a próbálkozással? 1 hónap múlva kell visszamennem a dokihoz,remélem jó híreket fogok hallani --esetleg már ráállhatunk újra a dologra!
Ilona90
2013-05-31 12:47:42
 
Köszi h válaszoltál yoggi
yoggi
2013-05-30 08:48:40
 
Ilona90 es mosoly 01,

Nagyon sajnalom a tortenteket, es szomoru vagyok, hogy ebben a topikban is egyre tobben vagyunk :(

Ilona, valoban nincs mindig osszefugges a terhesseg elejen tapasztalt barnazas es a veteles kozott; nekem tobb olyan ismerosom is van, aki vegig barnazott az elso hetekben, megis egeszseges baba szuletett, de azert a legtobb esetben a barnazas mar jelez valamit. Bar forditva is igaz, nalam egy csepp ver sem volt, megsem fejlodott rendesen a baba es 8. heten mar nem volt szivhang :(. Amugy azt mondjak, hogy a terhessegek 10-15%-ban van valamilyen fejlodesi rendellenesseg es a veteles ezert kovetkezik be, azaz igy vedekezik a szervezet es probalja kivalasztani a teljesen egeszseges egyedeket. Remeljuk legkozelebb mar nagyon egeszseges baba lesz :).
Ami az alaphot illeti, en ugy tudom, hogy akar par het is eltelhet, mire a hormonok szintje ujra "normalis" lesz, a hCG akar meg 4 hettel a veteles utan is kimutathato, es a progeszteron szint is nagyon megno terhesseg soran (ugye ez okozza a magasabb hot), szoval legyel turelmes meg 1-2 hetig, bar tudom nagyon jol, hogy ez milyen nehez.

Mosoly01, eleinte en is mindenen elsirtam magam. Valoszinuleg osszefuggesben van a hormonokkal, mert ugye a terhesseg alatt is erzekenyebbek a nok, es bar a vetelessel a baba elmegy, de a hormonszint sokkal lassabban all vissza az eredeti allapotra, szoval 2-3 hetig en allandoan elsirtam magam (nalam amugy elso baba lett volna), de utana kicsit konnyebb volt, es most mar probalok a jovore koncentralni es egy sikeres teherbeesesre. Amugy en majdnem 3 hetig vereztem utana (nalam gyogyszeres befejezes volt), es nekem is szornyu volt az erzes, de most is igaz, hogy az ido begyogyitja a sebeket. Fel a fejjel! Allitolag a pozitiv gondolkodas sokat segit egy sikeres terhesseghez, szoval en probalok minel tobbet elore nezni.
mosoly01
2013-05-30 07:32:55
 
Sziasztok!
Tegnap,6 hetesen vetéltem el, terveztük, a 2. babánk lett volna.. Janka lányom 14 hónapos, nem akarunk nagy korkülönbséget, de most lelkileg odavagyok.. Igyekszem túltenni magam(ha túl lehet),és koncentrálni a következőre..
Ti hogy éltétek túl??
Délelőtt műtétileg fejezték be,de természetesen indult meg a vetélés,vértócsa pisiléssel...azóta minden pisilésnél bőgök..:(
Ilona90
2013-05-28 12:14:58
 
Sziasztok! másfél hete volt missed ab-om, 8hetesen. Ezen az oldalon voltam amikor sikerült teherbe esni. Még mindig fent a hőm, nem akarnak telni a napok... Tudja valaki mikor kell megint beállítódjam az alaphőre? Terhesség alatt végig barnáztam, az lehetett a baj? Doki szerint semmi köze. Első terhesség, nem tudni miért áll le a szívverés...
yoggi
2013-05-10 14:11:28
 
mkacca,

Az elobb lemaradt, hogy nagyon sajnalom, ami veled tortent, szornyu lehetett 2 vetelest atelni.
Ti miota probalkoztok? Remelem, hogy a gyogyszer tenyleg segit es az immunbetegseged ellenere problemamentes lesz a kov. terhesseged.
yoggi
2013-05-10 12:51:44
 
Kedves mkacca,

En nem Bromot szedek, hanem egy ujabb hatoanyagot(carbogelin) tartalmazot, Cabasernek hivjak a gyogyszert, ugyanaz, mint a Dostinex, csak nagyobb a hatoanyag koncentracioja. Kulfoldon elek, nem tudom, hogy itt hasznaljak-e a Bromot, de a dokim nem azt irta fel, annak ellenere, hogy tudta, hogy terhesseg a cel. Sajnos ezzel a gyogyszerrel kapcsolatban meg keves a terhessegre vonatkozo adat, bar mar a 90-es evek ota forgalomban van, szoval az endokrinologus es a nodoki is azt mondta, hogy azonnal hagyjam abba a pozitiv terhessegi teszt utan. A doki szerint egyaltalan nem biztos, hogy a prolaktin problemam miatt nem fejlodott a baba, szoval most is ezt a gyogyszert kell szednem, addig mig ismet teherbe nem esek. Nodokim szerint nem nagyobb egy veteles kockazata, mint barki masnal, bar en ezzel kapcsolatban eleg szkeptikus vagyok. Szerencsere kaptam progeszteron potlast a terhesseg elejetol kezdve, mert a prolaktin miatt az esetleg elofordulhatott volna, hogy a progeszteron szintem nem jo, de mas gyogyszert nem akart egyik doki sem felirni. Jovo honatban megyek endoshoz, akkor lesz ujabb vervetel, hogy megnezzek hol all most a prolaktinom (nincs adenomam, igy nem lehet tudni, hogy mi okozza a nagyon magas szintet), es akkor ujra atbeszeljuk a lehetosegeket. Mindenesetre remelem, hogy ezt a szornyu elmenyt nem kell ujra atelnem.
mkacca
2013-05-10 10:53:19
 
Kedves Joggi!

A Bromocriptint legközelebb ne hagyd abba a teherbeesés után. Azt hiszem a 9. hétig kell szedni. Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babának a gyógyszer miatt.
Én is már kétszer vetéltem, de az is a baj, hogy nehezen esem teherbe. Nálam alloimmun hátteret találtak a vetélés mögött. Ha többször ismétlődik és egyébként is ismert valamilyen immun probléma, érdemes ezt is kivizsgáltatni. Persze ez nagyon ritka betegség, nagyobb a valószínűsége hormon problémának, trombofilia hajlamnak stb.
Én is az első vetélés után hagytam magam rábeszélni, hogy a következő sikerülni fog, ha rendesen szedem a gyógyszereket (az elsőnél én sem szedtem be, mert féltem a mellékhatásoktól), aztán a második után addig vizsgáltattuk a dolgot, amíg kiderült. De hozzáteszem a második után is azt javasolták, hogy próbálkozzunk csak, a következő biztosan sikerül.
Ritus1979
2013-05-06 17:45:38
 
Sziasztok! Az én történetem is hasonló. Tavaly novemberben végre sikerült teherbe esnem, de sajnos elhalt a baba. Nálam nem indult meg a spontán vetélés, ezért jan. 16-án kellett kórházba mennem műszeres befejezésre. Hát borzasztó élmény volt, lelkleg nagyon megviselt. Utána nem is jött meg magától a mensim. Márciu 20-án jött meg először sárgatest hormon hatására. Azóta viszont megjön rendesen, mint ahogy most is, úgyhogy megint nem sikerült teherbe esnem. Nálam igazán nem tudni, hogy mi lehetett az oka. A bAl petefészkemben cisztát találtak, doki azt mondta, hogy esetleg lehetett amiatt is. Egyelőre úgy áll a helyzet, ha a következő alkalommal is megjön a mensim, azaz nem vagyok terhes, akkor az újabb ciklusom 10-12 napján kell visszamennem a dokihoz, és megnézi, hogy van-e peteérésem, ileetve ha a ciszta addig nem szívódott fel magától, akkor azt is rendbeteszi. Hát remélem, minden rendben lesz, illetve legközelebb csak azért kell mennem, mert végre terhes leszek. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én azóta nagyon érzékeny vagyok, ha kisbabát látok. Folyton sírhatnékom van. Már nagyon türelmetlen vagyok, igazán vágyok már kisbabára. Főleg úgy hogy a hugom szeptemberben fog szülni, és ha nálam nem hal el a baba, akkor én meg valamikor augusztusban szültem volna. Minden alkalommal reménykedve várom, hogy talán most sikerül, és aztán jön a keserű csalódás. Bár doki mondta, hogy ne aggódjak, mert ha egyszer sikerült, akkor legközelebb is sikerülni fog, de mikor lesz az?
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!