Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Vetélés után..

Ebben a beszélgetésben 265 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Évike8
2014-01-17 17:32:58
 
Kedves Szesen! Nagyon szepen koszonom! Ha legkozelebb megyek az orvoshoz, mar tobbet fogok tudni, utana erdeklodom! Remelem tenyleg csak ez volt a gond, es azt is, hogy ismet hamar sikerulni fog! :) koszonom!
Szesen
2014-01-17 16:56:52
 
Szia Évike08 :)

Nekem nem volt túl nagy eltérés a megengedettől.
A babához az ideális a 1-2-es TSH érték.
3.56 volt mikor elkezdtem először szedni az L-tyronxint és mi ekkor már próbálkozhattunk is. T4, és a T3 az mindig a normális tartományba volt.
Ekkor napi 50 egységet szedtem (1 szem).
Ezzel egy hónap alatt lement az értékem 0,019-re. Így fél szemre váltottunk, de közben nekem jött az inszemináció, hormonkezelés. Mikor az inszemináció sikerességét nézték és beigazolódott a terhesség akkor már 5 felé felugrott a TSH (valószínűleg a hormonkezelés hatására), de erre még azt mondták, hogy nem okoz gondot a kicsinek. Növeltük a gyógyszer adagot és egy hónap múlva már 3 körül volt megint.
Nem tudom neked mekkora az érték.
Szerintem mindenképpen kérdezz rá az orvosodtól és csak a tanácsára kezdjetek bele a babaprojektbe. És jó volna vagy nőgyógyászhoz vagy endokrinológushoz fordulni, hiszen a sikeres terhességnél folyamatosan kell figyelniük. (azaz havonta)
Nekem végig nyomon követte, mind a nőgyógyászom, mind a belgyógyászom az eredményeimet és követtem pontosan a tanácsaikat.
Ami fontos, hogy a gyógyszert mindig éhgyomorra vedd be, kevés vízzel és 30 percig ne egyél, ne igyál.
Ezt következetesen betartom.
Ha a gyógyszer mennyisége elegendő 1 hónap alatt már érződik a hatása. (legalábbis nekem így mondták)
Próbálj nem idegeskedni ezen.
Ezzel a gyógyszerrel szépen be fogják tudni állítani és menni is fog a baba, ha nincs más probléma. :)

Évike8
2014-01-15 21:02:44
 
Kedves Szesen! Koszonom szepen, igen tenyleg erot ad, jo ilyet hallani! Igazabol sajnos nem tudom , hogy milyenek lettek az ertekeim, mert s vervetel eredmenyemet nem kaptam meg, mert Nemetorszagban elunk, es itt a haziorvosom csinalta a vizsgalatot. Annyit mondott csak, hogy szedjem az l- thyroxin -t es 4 het mulva menjek vissza, mert be kell allitani. Februar elejen megyek vissza, remelem, hogy utana tudunk probalkozni tovabb, mert mar nagyon szeretnenk :), de persze a lenyeg, hogy minden rendben legyen, igy amig nem lesz megfelelo az ertek, nem fogok turelmetlenkedni! Neked mennyi ido kellett a beallitashoz? Mikor kezdhettetek probalkozni? Az is baj dajnos, hogy mar nem szeretek a jelenlegi munkahelyemen dolgozni, de ugy gondoljuk , hogy most mar a baba elott nem lenne jo a valtas! Koszonom, hogy irtal! Szep estet!
Szesen
2014-01-15 19:44:27
 
Szia Évike!

Szomorúan olvastam a Te történetedet is.
Sajnos tudom, hogy milyen nehéz ez.
Nekem is alul működik pajzsmirigyem, sikerült is teherbe esnem. Hátha kis erőt ad neked a folytatáshoz, hogy nekem a baba végig tökéletesen fejlődött a pajzsmirigyem ellenére is.
Folyamatosan (havonta vérvétel) nyomon követték emelték a gyógyszer (l-tiroxin)adagomat ha kellett.
Ez nem okozott problémát.
Mekkora a TSH-d? T4 , T3 rendben?
Nekem ajánlották, hogy d vitamint szedjek és nem tudom, hogy a progeszteron szintedet nézték-? Nekem kellett az esetleges vetélés elkerülése érdekében utrogestant 2x2 alkalmazni.
Több spontán vetélés után lehet érdemes lenne Utrogestan hüvelykúpot kérned a dokitól, az is közrejátszhat a vetéléseknél.
Mindenesetre egy kérdést megér, de mindenképpen orvossal konzultáj ebben az ügyben.

Sok szerencsét kívánok!
Évike8
2014-01-15 12:53:23
 
Sziasztok! Tavaly augusztus ota probalkozunk parommal, nagyon szeretlnenk babat. Viszonylag hamar a 3. Honapban sikerult is, borzasztoan orultunk , de sajnos a 6-7. Het kozott a babank elment. Kitisztultam teljesen, igy nem kellett muteti uton. Az orvosom azt mondta, h ne izguljak, minden rendben van,nem kell varnunk sem. sajnos ez eleg gyakori. En persze mindenre gondoltam, mit csinalhattam rosszul...nagyon nehez munkam van, de amiota probalkozunk, nagyon figyelek magamra!a kovetkezo rendes ciklusomban ujra teherbe estem, boldogok voltunk, de persze szerenyebben orultunk. Azt gondoltam, nem eshet meg meg egyszer, de sajnos igy lett. Masodszorra is kitisztultam, nem volt gond, viszont mind a ket alkalommal iszonyatos fajdalmaim voltak egy napig. Talan lelkileg mar jobban viseltem. Az orvosom elkuldott pajzsmirigy kivizsgalasra, ahol megallapitottak, hogy nem termel eleg hormont, igy kaptam ra gyogyszert, 4 het mulva kell visszamennem. Nagyon remelem es bizakodom, hogy " csak " ez a problema es mivel mind a ketten fiatalok es egeszsegesek vagyunk, nem kell sok idot varnunk es tenyleg orulhetunk majd!! Kivanok Mindenkinek sok erot, kitartast , szerencset es boldogsagot!! Koszonom, hogy leirhattam! Szep napot!!
Szesen
2013-12-26 20:17:38
 
Szia Betty78!

Miskolcon jártam a Káli Intézetbe, Dr. Molnár Imréhez.
Nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, meleg szívvel tudom ajánlani bárkinek.

Betty78
2013-12-26 17:35:56
 
Kedves Szese!

Érdekelne, hogy kihez jártál a Kaáliban?

Köszönöm.

Betty

Szesen
2013-12-26 13:06:27
 
Sziasztok!

Nem tudom történetem segít-e bárkinek.
Régóta olvasgatom a fórumot és nekem mindig adott erőt a folytatáshoz, hogy láttam nem vagyok egyedül, a vágyon kívül persze, hogy végre én is megtapasztaljam az anyaság örömeit.

A történetem ...
Férjemmel évek óta próbálkoztunk, hogy babák legyen. Sikertelenül. Fiatal egészséges pár vagyunk, csak próbálkozzunk. De én mégsem tudtam belenyugodni, így sok keresgélés után sikerült olyan orvost találnom, aki komolyan vette aggodalmaimat és 2013 májusában elindított a kivizsgálások útján. (laparoszkópia, hisztoszkópia, vérvételek stb) Hosszú folyamat volt, a végeredmény pedig, hogy pajzsmirigy alulműködés miatt (azóta szedem a pajzsmirigyemre a gyógyszert) peteérésem ritka, van mikor nincs vagy nem elégséges. Egyszóval rendellenes.
Nőgyógyászom a Káli intézetet javasolta, hogy ott folytassuk ,annak érdekében, hogy a legjobb kezelést kaphassam. Szintén nagyon jó kezekbe kerültem.
Szerencsére a férjemmel minden rendben volt.
Első hónapban csak megfigyeltek, a másodikban Clostibegy kezelés, sajnos erre nem igazán reagáltam. Az intézetbe kerülésem harmadik hónapban (augusztus) Gonal inekciók és inszemináció következett.
Legnagyobb örömünkre és megdöbbenésünkre elsőre áldott állapotba kerültem. Annyi év után, ez nagyon "gyorsnak" tűnt. A boldogságunk leírhatatlan volt. (Természetesen ezen csodához nagyban hozzájárult, hogy életmódot is váltottam. Semmi cukros, semmi csokoládé, sem édesség, sem sütemény, szóval tényleg semmi cukor. Ezzel szemben sok egészséges étel, kerülve a gyors ételeket. Méregtelenítés -csalán, dió tea-, méhpempő, gyümölcsök.)
9 hetes koromig hétről-hétre láthattuk a kis csodát, ami növekedett bennem, a Káli intézet nyomon követte fejlődésüket. Minden a legnagyobb rendben volt. Ekkor a Káli intézet lezárta aktánkat és sok boldogságot kívánt a babához. Közben sajnos megfáztam, nem tulajdonítottunk nagyobb jelentőséget neki. Lázam nem volt, terhesgondozáson is azt mondták ne aggodalmaskodjam. 12 hetes ultrahangon jött a tragédia....
Kisbabámnak súlyos fejlődési rendellenessége volt. Hydrops fetalis. (Magzati folyadékgyülem a tarkónál és a kis testén is) Senkinek nem kívánom, hogy megtudja milyen fájdalmas ezt hallani, miközben a kicsi ott kalimpál és integet a monitoron.... Nem volt választásunk....
Azt mondták a kicsikénk az élettel összeegyeztethetetlen, mindképpen meghalna bennem:(
Terhességemet 2013.10.15 -én, 12 hét 6. napján megszakították.
Drága kis angyalkánk az égbe távozott.
Kérésemre többszöri vérvételt vettek (máig nagyon hálás vagyok orvosomnak, aki nagyon együttérző és segítőkész volt mindvégig, hogy megnyugodhassam). 12 hetesen vett véreredményem alapján átestem parvovírus fertőzésen. De míg a többit korábban átvészelt jelzéssel látták el az eredményt, a parvovírusnál nem volt írva semmi. így orvosom genetikus tanácsára megismételtette az eredményt. Mely során a véremben az ellenanyag szintje változott. Ebből arra következtettek, hogy valószínűleg friss fertőzésen estem át.....ez okozhatta a tragédiát.
Ez nem hozza vissza a kisbabámat, de segített feldolgozni az eseményeket. Persze ettől nem kisebb a fájdalom, és nem telik el nap, hogy ne arra gondolnék most mennyi idős lehetne, és az is biztos, hogy soha nem felejtjük el első babánkat. Mindig szeretni fogjuk...

Mindezek ellenére remélem , hogy hamarosan ismét várandós lehetek. Eddigi életem legcsodásabb időszaka volt, míg a kicsikénket vártuk. Őszintén mondhatom, hogy a terhességi tünetek mindegyikét örömmel viseltem, mert ez jelentette a legcsodásabb dolgot, anya leszek!
Sok erőt és kitartást kívánok mindenkinek a szülővé válás rögös útján!
anonima666
2013-11-03 23:41:22
 
szeretnék kérdezni valamit. Nekem ugye elvileg Ashermanom van. Nincs mensi,viszont azonkívül minden működik. Péntek óta iszonyatosan fáj mindkét mellem főleg a bimbó és a környéke,nagyon érzékeny. A folyásom is több mint általában. Ez mit jelent? Szerintetek?
Organza
2013-10-21 15:32:10
 
Sziasztok!

Egyetértek a korábban hozzászólókkal: Nem szabad feladni! - és mondom ezt saját tapasztalat alapján.
22 évesen estem először teherbe, az akkor párom testépítő volt és doppingolt, (sajnos) sikerült rábeszélnie az abortuszra, hivatkozva arra, hogy rengeteg cuccot nyom és tuti, hogy fogyatékos lenne a gyerek.
Legközelebb 28 évesen lettem terhes, de éreztem, hogy valami nincs rendben, mert állandóan fájt a hasam. Magándokihoz jártam, ő azt mondta, hogy minden rendben. Pont a 12 hetes UH-ra mentünk a párommal, mikor közölte a doki, hogy nem dobog a szíve:( Aznap délután műtöttek meg. Ezt nagyon nehezen hevertem ki.
32 évesen voltam 3-adjára terhes, 4 hetesen el kezdtem pirosat pecsételni, akkor Utrogestant kaptam, napi 1-et kellett használnom. De sajnos ez nem volt elég, mert 6 hetesen elvetéltem - megint. És megint műtét volt a vége.
Akkor már nagyon el voltam keseredve. Még az sem igazán vigasztalt, hogy többen mondták (olyanok, akik többször elvetéltek), lehet olyan, hogy valaki valamelyik nemet nem tud megtartani.
Egy pár hónappal később terhes lettem megint - immáron 4-edjére. Az elejétől kezdve stresszeltem, hogy mi lesz megint. Az első perctől kezdve használtam az Utrogestant, napi 1x. 8 hetes voltam, mikor el kezdtem (pirosat) pecsételni, sírva hívtam a nőgyógyászt, hogy már megint:( Erre ő azt mondta, hogy nem lesz semmi gond, emeljem az Utrogestant napi 2-re vagy akár 3-ra is. Ez bejött.
Most egy egészséges, kiegyensúlyozott, gyönyörű kisfiú anyukája vagyok, aki immáron már 1 éves.
Tervezzük belátható időn belül majd a következő babát. Bízok benne, hogy minden rendben lesz. Természetesen az már nyugtat, hogy már egyszer életet adtam egy babának.
És tényleg... kitartást mindenkinek. Ismerek olyat, aki 5x vetélt el, és utána egymás után 2x teherbe esett és 2 egészséges babát szült - természetes úton.
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!