Fórum

Kérjük, hogy a fórum használata előtt olvasd el a fórum szabályait!


A kiválasztott beszélgetés: Kismamáknak

Ebben a beszélgetésben 37 hozzászólás volt eddig. Szólj hozzá te is! Fontos a véleményed!

Ha valami másról szeretnél beszélni, válassz másik beszélgetést A Te történeted témakörben vagy lépj vissza a fórum főoldalára!

Email értesítést kérek, ha új hozzászólás érkezik ehhez a beszélgetéshez!
Betty100
2013-04-14 07:28:59
 
Sziasztok!

Újra visszatértem, december óta nem is jöttem fel az oldalra sem, elegem lett minden portálból, mérésből, cikkből. De most ismét pozitív lett a tesztem :), és most újra reménykedem, ezért megint itt vagyok. Még orvosnál sem voltam, de három tökéletesen pozitív tesztet csináltam. Majd jövő héten kérek időpontot, hogy megnyugodhassak, hogy ott van, és olyan, amilyennek lennie kell a petezsáknak! Nektek jó egészséget, és további nyugodt babavárást kívánok!
kispele
2013-04-06 19:06:28
 
szia erikava! milyen lett az afp eredményed? mi újság veletek?
nekem 0.96 lett a MOM. április közepén megyünk ultrahangra.
elmúlt a hányás :)
kispele
2013-03-14 14:31:36
 
még eszembe jutott, hogy a pajzsmirigy problémákra jódot szoktak ajánlani. te milyen terhesvitamint szedsz? van benne jód? én gravidát, abban van. azt mondják, hogy fontos, hogy tartalmazzon jódot! lehet, pont a pajzsmirigy miatt.
kispele
2013-03-14 13:54:06
 
szia erikava! tudok én mindent a tsh-ról, de nálunk nem vizsgálják :(
amúgy pont olvastam nemrég, hogy régen a fiatal asszonyok nyakára szalagot kötöttek, s ha a szalag elkezdett feszülni a nyakukon, az idősebb asszonyok tudták, hogy várandós az asszonyka :) mert megnagyobbodik a pajzsmirigy.
szóval, lehet, hogy neked is a terhesség hozta ki! ne izgulj!
erikava
2013-03-14 08:38:11
 
Szia kispele! Na, tegnap meg voltak a további vizsgálatok...hát, nem nagyon örvendeztem..az uh.-on találtak egy 2,7 mm-es göböt benne. A szakrendelésen azt mondta a doki, hogy a pajzsmirigyműködéssel szerinte még nincs baj, ez az alacsony érték betudható a terhességnek, a baj a göb. azt ki kell műteni. de előbb el kell menni biopsziára, és ha az rendben van, akkor majd csak akkor kell kiműteni, ha megszültem. ha véletlenül rosszindulatú lenne, akkor még terhesen ki kéne venni. Ahogy utánaolvasgattam, népbetegség lett már ez, és a nők 50%-nak van göbje, csak nem veszik észre, nem okoz panaszt, stb. De lehet az is, hogy egy évek óta meglévő kicsi göb a terhesség miatt nő meg... ebben bízom most amúgy.. de úgy gondoltam, hogy én még csak megkérdezek másik dokit is, egyrészt mert ennek nem tetszik a stílusa, meg az, hogy nem lehet kérdezni tőle, úgy beszél az emberel mint egy hülyével, ha kérdezel....meg egy normális ultrahanggal nagyon sok olyan információt meg lehet tudni, amit itt nem néztek. pl azt hogy rákra utaló jelek vannak e rajta, benne. na de itt ilyet nem néztek... szóval gondolhatod, készen vagyok...

A pajzsmirigy által termelt hormon a TSH, azt nézik a 12 hetes vérvételen, mindenkinek. Keress rá a neten, hogy miért fontos, hogy jó legyen a terhesség alatt. Nekem azért nézték most meg külön, mert a tsh hormon túl alacsony volt a vérvételen, a belgyógyász pedig azt mondta, hogy meg van nagyobbodva..így elküldtek ultrahangra, és a szakrendelésre....
kispele
2013-03-12 15:24:33
 
szia! hányszor nézik még a pajzsmirigyedet? miért vizsgálják ennyire?
itt is változatlan a helyzet. jövő héten megyek afp-re.
valóban több kismama is volt, de mindenki eltűnt.
bár én a környezetemben nagyon sok kismamával találkozom, akik szintén augusztus közepétől szeptember közepéig vannak kiírva :) valami volt a levegőben decemberben :)
erikava
2013-03-12 10:59:21
 
Szia!! Nálam semmi újság, várom a holnapi pajzsmirigy vizsgálatokat kíváncsian. ennyi van nálam. Veled mizu? Több kismamánk nincsen? Olyan sok pozitív teszt volt...most meg sehol senki?
kispele
2013-03-11 08:32:49
 
mi újság mostanában? van valami új fejlemény?
kispele
2013-03-05 15:33:04
 
A hasam nekem is elkezdett húzódni, fájdogálni. Lehet, hogy ez most a soros tünet :)
Nekem - lekopogom - eltűnt a hányás, hányinger!!! Már nagyon vártam, mert 7 hete kínzott szinte minden egyes nap. 
2 hét múlva megyek afp szűrésre. ez a következő tennivaló. 
A hasam nekem már látszik, a kollégák ki is szúrták :)

erikava
2013-03-05 13:23:47
 
Hát, én nem tudom, miért nem egységes, de visszanéztem a lányommal készített vérvételek eredményeit, ott is benn volt az első nagy laborban. Nekem alacsony, 3.5- 5,8 között a jó, és nekem 0,08 és nagyon nagy a pajzsmirigyem. Lehet, hogy majd magától is vissza fog állni, és csak a terhességgel jött, de amiatt aggódom inkább, hogy a családban többeknek van ugyanez a betegsége, remélem nekem nem marad így. Egyébként azóta hogy vagy? Én 1-2 napja nem olyan jól, sokat fájdogál megint a hasam alja, az éjjel még rendesen, mintha méhösszehúzódásokat éreztem volna, de fordultam másik oldalamra, és akkor elmúlt. Ma megint nem az igazi, meg van egy pont egészen a hasam laján, ahol rendszeresen szúr. Hát nem tudom, lehet, hogy csak öregszem már? :)
 
Tudományos módszerekkel segítünk természetes úton teherbe esni.
 
Lájkolj minket!